Lemondott Balatonszemes fideszes polgármestere

Szomorú Szilárd megelégelte a települése ellen folytatott lejárató hadjáratot.

2020. 06. 30. 15:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc hónappal a megválasztása után bejelentette lemondását Szomorú Szilárd, Balatonszemes fideszes polgármestere – a politikus erről a Facebookon számolt be. Döntését azzal indokolta: nem arra vállalkozott, ami ma Balatonszemesen folyik, ő nem harcba és csatába indult. „Van, akinek ez az élete, nekem nem. Nem támogathatom azt, hogy a településünket egyes személyek állandóan lejáratni kívánják mindenki előtt. Ugyanakkor semmiképpen sem szeretnék a fejlődés útjába állni” – fogalmazott a távozó településvezető.

Hozzátette: a településük jó hírnevének megőrzése fontosabb neki, mint az egyéni érdek, és reméli, hogy a későbbiekben lesz majd egy olyan személy, akit minden oldalról tudnak támogatni, és a továbbiakban nem a település, illetve egyes emberek lejáratása lesz a fő cél.

„Én egy olyan Balatonszemest képzeltem el, ahol az emberek elférnek egymás mellett. Nyaraló a helyi mellett, fekete a fehér mellett. Ahol béke van és szeretet, és egy célért megyünk előre, együtt. Sajnos ennek jelenleg csak az ellenkezőjét tapasztalom nap mint nap” – hangsúlyozta Szomorú Szilárd, aki úgy véli: mindenki láthatja és érezheti, hogy óriási a feszültség településükön. – „Otthagytam a jobbnál jobb képviselőtársaimat magukra, akikkel tele voltunk tervekkel és ötletekkel, amibe az ember szíve szakad bele, de nem engedhettem teret már a továbbiakban, hogy a település tovább menjen a lejtőn lefelé” – emelte ki a polgármester.

Kerestük telefonon Szomorú Szilárdot, de nem tudtuk utolérni. Úgy tudjuk, Balatonszemes eddigi polgármesterét az utóbbi időben folyamatosan, nemtelen eszközökkel támadták és fenyegették. Erre utalnak az egyik balatonszemesi nyilvános csoportban olvasható hozzászólások is, ezek között valaki helyi mutyit emlegetett, míg mások szerint ezzel csak megpróbálják a távozó polgármester ellen hangolni a közvéleményt. Egy másik hozzászóló arra biztatja Szomorú Szilárdot, hogy ne adja fel a küzdelmet, induljon el újra, és győzzön. „Ne hagyja magát és a falut! Remélem, nem fogadják el a lemondását, hiszen a többség önben bízik!” – írta.

Ezt támasztja alá, hogy Szomorú Szilárd tavaly októberben három riválissal szemben szerezte meg a polgármesteri széket úgy, hogy a voksok több mint 62 százalékát kapta; csaknem háromszor annyian támogatták, mint a második legerősebb aspiránst.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.