Már külföldi közösségi oldalon is kéreget a Telex

„Segítünk magunkon, elkezdtük visszaszerezni az államunkat, de egyedül nem tudjuk megtenni” – írják.

Forrás: reddit.com2020. 09. 14. 20:30
null
A Telex aktív indulását megelőző, támogatásra felhívó oldal Forrás: Képernyőfotó/telex.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak ellenére, hogy idehaza állítólag már harmincezren támogatták, a Telex a Reddit amerikai közösségi weboldalon is támogatókat keres. A világ hetedik legnépszerűbb webhelyének európai szegmensében olvasható a Telex beadványa, amelyben arról tájékoztatják a Reddit európai közösségét, hogy eltűnt a szabad sajtó utolsó bástyája Magyarországon. Az egész Index-ügy „hosszú történet”, nem untatják a részletekkel a 2, 5 millió felhasználót, csak azzal az álhírrel traktálják őket, hogy az ország vezető hírportálja Orbán Viktor rendszerének áldozata lett, így több mint nyolcvan ember – újságírók, szerkesztők, fotósok – nyújtották be a lemondásukat.

De mindezek ellenére van remény – hangsúlyozzák, ugyanis az Index veterán csapata készen áll az új oldal, a Telex létrehozására. Az ország legnagyobb hírportáljának újjáépítése azonban költséges – állapítják meg. „Segítünk magunkon, elkezdtük visszaszerezni az államunkat, de egyedül nem tudjuk megtenni” – írják, ezért arra kérik a közösséget, hogy anyagilag támogassák a független újságírást Magyarországon vagy tájékoztassák a közvéleményt, és terjesszék az ügyük hírét.

Egy héttel ezelőtt derült ki, hogy a „távozó indexesek” Telex néven folytatják tovább a munkát, az alakuló portál főszerkesztője pedig Munk Veronika, az Index korábbi főszerkesztő-helyettese lesz. Az újdonsült Telexről elmondta: sem ellenzéki, sem kormánypárti, hanem kritikus, korrekt és kíváncsi lesz. A telex.hu nevű oldalon – a támogatásra való felhíváson kívül – egyelőre semmilyen tartalom nem érhető el, csak Munk Veronika videója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.