Vitézyék megegyeztek Karácsonnyal a budai fonódó villamoshálózat fejlesztéséről

Korábban Fürjes Balázs államtitkár javaslatot tett arra, hogy több fővárosi beruházást a kormány vállaljon át.

Hertelendy Gábor
Forrás: Facebook2020. 12. 24. 11:07
null
20200708 Budapest Gellért téri Budai fonódó villamosok Magyar Nemzet fotó: Mirkó István (MI) Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállapodott a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) Karácsony Gergely főpolgármesterrel a budai fonódó villamoshálózat második üteme, azaz a Műegyetem rakparti villamosvonal megépítésére szóló projekt átvételére – jelentette be közösségi oldalán a BFK vezérigazgatója. Vitézy Dávid arról is beszélt, hogy ma az Európai Unió hivatalos lapjában meg is jelent a közbeszerzési felhívás a budai fonódó villamoshálózat következő ütemének teljes körű engedélyezésére és kiviteli terveinek elkészítésére.

– A vonalszakaszra korábban már készültek tervek, de a kormány és az Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT) döntése alapján ezek átdolgozása szükséges, hogy minimálisra tudjuk csökkenteni a villamosvonal építésével érintett fák számát, a parti gyalogos- és kerékpáros-útvonalat végig akadálytalanul biztosítsuk. Továbbá a terveket illeszteni szükséges a déli körvasút átépülő új hídfőjéhez, amely lényegesen tágasabb átvezetésre enged teret a Kopaszi-gát kapujánál – közölte a vezérigazgató.

Vitézy Dávid emlékeztetett: Fürjes Balázs államtitkár az FKT októberi ülésén tett javaslatot arra, hogy több, a Fővárosi Önkormányzat és a kormány egyetértését bíró beruházást utóbbi vállalja át, és a Budapest Fejlesztési Központ valósítsa meg.

[embed]https://www.facebook.com/103693616366420/posts/3536590796410001/[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.