Mesterházy Attila az MSZP-ben maradt

Hiába kezdeményezték a kizárását információk kiszivárogtatásának vádjával, az MSZP illetékes testülete megszüntette a Mesterházy Attila elleni fegyelmi eljárást. Kiderült az is, hogy a szocialisták közös kampányt indítanak a Német Szociáldemokrata Párttal az EP-választásra.

Bákonyi Ádám
2019. 03. 06. 6:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa bizonyítottság hiá­nyában megszüntette a Mesterházy Attila volt pártelnök ellen folytatott eljárást – közölte a szocialisták sajtóosztálya az MTI-vel.

A közlemény szerint a testület a döntést egyhangúlag hozta meg, az ellen tizenöt napon belül lehet fellebbezni. Ismert: pénteken derült ki, hogy fegyelmi eljárás indult Mesterházy Attila ellen, mert Kurtyán Ferenc, az MSZP egyik szekszárdi választmányi tagja panaszt tett a volt pártelnök ellen, és kezdeményezte kizárását a február 15-i választmányi ülésen történtek miatt. Sajtóhírek szerint az európai parlamenti (EP-) listával foglalkozó ülésen vita alakult ki Ujhelyi István EP-képviselőnek és Szanyi Tibornak, a párt alelnökének és EP-képviselőjének listán elfoglalt helyéről. Majd többkörös szavazás után Ujhelyi István került a második helyre.

A Mesterházy Attila ellen tett panaszban az állt, hogy ő szivárogtatta ki a sajtónak a történteket, sőt videófelvételt is készített a párt euró­pai parlamenti listájáról döntő testületi ülésről. A volt pártelnök pénteken az MTI-nek hangsúlyozta, egyetért azzal, hogy Tóth Bertalan vezeti az MSZP EP-listáját, és nem hagyja, hogy éket verjenek személye és a pártelnök közé. Hozzátette: senkinek semmilyen felvételt nem adott oda, és nem is hozott nyilvánosságra. Mesterházy ekkor lapunknak azt mondta, hogy valakik meg akarják bontani az MSZP egységét, a párt ugyanis az elmúlt egy évben összezárt és erőt mutatott.

Közben Ujhelyi István az Európai Parlament brüsszeli épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: az MSZP közös kampányt indít a Német Szociáldemokrata Párttal (SPD), hogy így mozgósítsák a németországi magyarokat az EP-választásra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.