Mi véd meg a vírustól?

Van az a pénz?

2020. 03. 28. 15:51
Boris Johnson visit as part of London International Shipping Week
BRITAIN-EU/JOHNSON Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok „gyógyír” bukkant fel az interneten, de az orvostudomány cáfolta, hogy a fokhagyma, a forró fürdő vagy a 15 percenkénti vízivás megölné a koronavírust.

Néhány idősebb polgártársunk szerint az élettapasztalat is segíthet – mondván ők átvészelték már '56-ot és a kommunizmust is –, nekik egy kis „influenza” nem árthat meg. Sajnos egyre inkább ennek ellenkezője bizonyosodik be az időseknél. Ahogy a pénz és a hírnév hatása is elenyész, pedig abban talán több lehetne a ráció. A felső tízezer megengedheti magának, hogy elkerülje a tömeget, más intézheti bevásárlásukat, magánorvosok biztosíthatják az ellátásukat és még sorolhatnánk.

Hogy ez mégsem válik be, arról többek közt Károly herceg, Paolo Maldini, Boris Johnson, Tom Hanks, Sophie Trudeau vagy Paulo Dybala is tanúskodhat.

Ilyen helyzetben mit sem érnek a privilégiumok. Vagy az élettapasztalat. Vagy a fokhagyma.

Ezt tartsuk szem előtt. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra, maradjunk otthon!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.