Minden létező segítséget megadnak a rászorulóknak

Karácsony elmúltával sem hagyják magukra a nehéz sorsú embereket a karitatív szervezetek, amelyek a téli időszakban továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a rászoruló családokra és a hajléktalanokra.

2020. 01. 12. 7:23
null
Az ünnepek után is figyelni kell az elesettekre Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 29-ig fut a Magyar Református Szeretetszolgálat tűzifa programja, a mélyszegénységben élőket – csaknem száz családot és idős embert – egy-egy kaloda tűzifával támogatják. Adventben újdonságként indult a Szeretetdoboz-kívánságlista program, amellyel rászoruló gyermekek karácsonyi kívánságait váltották valóra. A felhívás várakozáson felüli sikert aratott, a kezdetben kiválasztott ötszáz rászoruló helyett végül 650 nehéz sorsú gyermek karácsonyát tették boldogabbá.

Folytatódott a szervezet Cipősdoboz akciója is, több mint háromezer játékokkal, édességekkel, könyvekkel megtöltött Nyilas Misi Pakkot osztottak szét decemberben, de több helyen még most is fut a program. A szervezet tartós élelmiszergyűjtő akciójában legalább nyolcezer Szeretetdobozt sikerült megtölteniük.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2019 végén 24. alkalommal hirdette meg a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtést, amivel most is olyan ünnepi segélyakciókat (ételosztások, tűzifa- és élelmiszersegély program, karácsonyi gyerekprogramok) indítottak, amelyek családok ezreinek ünnepét tették szebbé.

Az ünnepek után is figyelni kell az elesettekre
Fotó: Teknős Miklós

Ugyanakkor a kampányban ezúttal is a karitatív szervezet ünnepeken túlmutató, egész éves munkájára helyezték a fő hangsúlyt. A felhíváshoz több százezren csatlakoztak, az adományokat januárban összesítik.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál január 31-ig tart a másodjára meghirdetett #nemluxustaska kampány, amely a női szegénységre hívja fel a figyelmet. Az akcióban használt, de jó állapotú táskákat lehet adományozni, amelyek alapvető női intimhigiéniás termékeket tartalmaznak.

A Szeretetszolgálatnál kiemelt figyelmet fordítanak a hajléktalanellátásra, a fedél nélkül élő embereket ellátó intézményeik, nappali melegedőik meghosszabbított nyitvatartással üzemelnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.