Molnár Zsolt kihozta volna képviselőtársait az MTVA-ból

Molnár Zsolt MSZP-s politikus a helyszínen tartózkodó rendőrökkel egyeztetett, hogy meggyőzhesse a tévészékházat ostromló társait arról, hagyják el az épületet – írta a 444.hu.

Magyar Nemzet
2019. 02. 08. 10:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Zsolt MSZP-s politikus a helyszínen tartózkodó rendőrökkel egyeztetett, hogy meggyőzhesse a tévészékházat ostromló társait arról, hagyják el az épületet – írta a 444.hu egy birtokába jutott belsős MTVA-jegyzőkönyvre hivatkozva.

„19.54 órakor Molnár Zsolt képviselő a rendőrségi biztosítás parancsnokával egyeztetett arról, hogy hajlandó lebeszélni társait az épületben való tartózkodásról, annak érdekében, hogy ne kelljen a birtokvédelmi eljárás keretében született jegyzői határozatot karhatalmi erővel végrehajtani” – olvasható a december 18-i dokumentumban, amelyben az előző két nap tévészékházi történéseit foglalták össze.

Ismert, az MTVA megbízott vezérigazgatója 17-én birtokvédelmi eljárást kezdeményezett Óbuda önkormányzatánál. Erről a városrész jegyzője tájékoztatta a még mindig a székházban várakozó politikusokat, és azt is közölte, hogy a helyszíni szemle lefolytatásához a rendőrség közreműködését kérheti. Az eljárásnak – írja a 444.hu – lehetett volna az az eredménye, hogy már nem az MTVA biztonsági őrei, hanem a rendőrök távolítják el erővel a képviselőket az épületből.

A jegyzőkönyv szerint ekkortájt jelent meg Molnár Zsolt, aki arról egyeztetett a székház előtt várakozó rendőrökkel, hogy kihozza ellenzéki politikustársait, így a hatóságnak nem kell fellépnie ellenük. A 444.hu-nak több, akkor a székházban tartózkodó képviselő is azt mondta, hogy Molnár, miután bejutott hozzájuk, kezdettől fogva arról beszélt: érdemes lenne kimenniük, mert kinn nagyon várják őket a tüntetők. A politikusok végül este hagyták el az épületet, miután szavazással így döntöttek.

A portál megkeresésére Molnár hazugságnak nevezte, hogy egyeztetett volna a rendőrség biztosításparancsnokával. „Én valóban azt gondoltam, hogy ki kellett már akkor jönni az épületből, a követelések teljesültek, az öt pontot a nemzetközi közvélemény is megismerte, nevetségessé válunk, ha bent maradunk, több ezer tüntető várt bennünket kint. Ezt képviseltem bent, és ma is úgy gondolom, hogy ez volt a helyes döntés” – magyarázta a szocialista politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.