Nem kötött vádalkut Galambos Lajos

A tavaly hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetőséget ad a vádalkura, de a közüzemi lopással és vesztegetéssel vádolt Lagzi Lajcsi, vagyis Galambos Lajos nem élt ezzel a lehetőséggel.

Magyar Nemzet
2019. 05. 21. 12:36
Galambos Lajos
Az egykori sztár továbbra is tagadja a vádakat Fotó: Lakatos Péter Forrás: MTI/Lakatos Péter

A tavaly hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetőséget ad a vádalkura, de a közüzemi lopással és vesztegetéssel vádolt Lagzi Lajcsi, vagyis Galambos Lajos nem élt ezzel a lehetőséggel.

A tavaly hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetőséget ad a vádalkura, illetve az ügyész, a védő és a vádlott közötti egyezségre, amely a tárgyalási jogról való lemondást jelenti, de a közüzemi lopással és vesztegetéssel vádolt Lagzi Lajcsi, vagyis Galambos Lajos nem élt ezzel a lehetőséggel – adta hírül tegnap a Blikk.

Az 58 éves, egykor sztárnak számító zenész a vádak miatt korábban már 125 napot töltött rács mögött, két éve húzódó perét pedig most márciusban kezdték újra, bírócsere miatt.

Galambos most azt mondta a bulvárlapnak, hogy azért nem élt a vádalku lehetőségével, mert ha egy ilyen egyezségbe belemegy, azzal elismerte volna a bűnösségét, a zenész pedig továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy nem lopta az áramot.

Az ügyvédje szerint a vádirat téves állítások és ­félinformációk alapján levont téves következtetéseket tartalmaz.

Galambos Lajos ellen társtettesként elkövetett, jelentős értékre, ­üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és szintén társtettesként elkövetett vesztegetés ­miatt indult büntetőeljárás.

Az egykori sztár továbbra is tagadja a vádakat
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A legfőbb vádpont ellene az, hogy kétmil­liárd forintnál is drágábbra becsült mocsai villájának közműellátását szabálytalan vételezéssel, vagyis lopással oldotta meg.

A vizet, gázt és villanyt az ingatlanba bejelentett cégek nevére köttette be, majd a mérőórák megkerülésével illegális csatlakozásokat építtetett ki. Ugyanezt elkövették tatai, érdi és táti apartmanházakban is.

Ezzel a nyomozó hatóság szerint legalább 30 millió forint értékű elektromos áramot, 16 millió forint értékű vizet és 4,7 millió forint értékű gázt tulajdonítottak el. Nem mellesleg az áramszolgáltató ellenőreinek megvesztegetésével is megvádolták.

Galambos Lajos tavaly szeptemberben tett vallomásában azt állította: elszámolási vitája volt a mocsai birtokon élő román vállalkozóval, szerinte a férfi csatlakozhatott rá illegálisan a közüzemi hálózatokra.

A büntetőügyben érintett közüzemi szolgáltatók tavaly hivatalosan azt közölték, minden káruk megtérült, de a vádhatóságnak hivatalból végig kell vinnie az eljárást. Galambos ügyvédje szerint így 2022-re várható jogerős döntés, mivel újra meg kell hallgatni a tanúkat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.