Németh Szilárd: 669 főre emelkedik a magyar NATO-kontingens száma

669 főre emelkedik a magyar NATO-kontingens száma, ebből jelentős részük a Nyugat-Balkánon fog szolgálatot teljesíteni – jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a HírTV Magyarország élőben című műsorában. A politikus kifejtette: az elmúlt két hónapban megélénkült az illegális határátlépések száma a déli határszakaszon. A helyszínről Zöldhegyi Katalin, a HírTV tudósítója jelentkezett.

Forrás: Hír TV2019. 12. 04. 11:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincsen feszültség a NATO és hazánk között Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint. Magyarországot a NATO egyik legmegbízhatóbb partnereként definiálta.

- Minden olyan közös műveletben, amelyet a NATO szervez meg és bonyolít, ahhoz mi mindig csatlakozunk és azokat a NATO-val kötött megállapodásokat, akár az alapszerződést nézzük, akár a cyber hadviseléssel kapcsolatos állásfoglalást, akár a GDP 2%-os kívánalmakat mind teljesíteni fogja az ország és mind teljesíteni is tudja.

A NATO-csúcsot több megszólalás előzte meg. Emanuel Macron, Recep Tayyip Erdoğan és Donald Trump is megszólalt az elmúlt időszakban.

Németh Szilárd szerint a világ legerősebb szövetsége a NATO, melyhez egy új tagállam, Észak-Macedónia is csatlakozott és nem véletlen, hogy mindenki szívesen csatlakozna ehhez a szövetséghez.

- Ennek megvannak a maga szövetségi szempontjai és természetesen megvan mindenkinek a saját nemzeti szempontja. Jól látható, hogy a franciák amikor a NATO ügyeibe bele akarnának szólni, akár Macron elnök, akár a katonák, akkor a francia érdeket képviselik.

A Magyar Honvédség fejlesztése, a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő fejlesztési program teljesítése és a NATO missziók vállalását is szóba került a csúcson.

- 499 főről, 170 fővel 669 főre megemeljük a NATO-kontingensben részvevő magyar honvédeknek a számát.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.