Nemzeti konzultációt indít a kormány a járvány utáni életről + videó!

– Választ várunk arra, hogy vajon engednünk kell-e a Soros-féle szervezetek nyomásának, és meg kell-e változtatnia Magyarországnak az ismert álláspontját, amely szerint nem szabad illegális migránsokat engedni Európába – jelentette ki Kovács Zoltán államtitkár, miután ismertette a kormány által bejelentett nemzeti konzultációban feltett kérdéseket. Szerinte a migráció komoly egészségügyi kockázatokat is jelent, éppen ezért a migránsokat fel kell tartóztatni és a saját hazájukban kell megoldani a problémájukat.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya2021. 06. 26. 15:22
null
MTI/Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A most induló nemzeti konzultáció a járvány utáni életünkről szól – jelentette ki videóban a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára. Kovács Zoltán azt is részletezte, hogy a kérdések többsége a gazdaság megerősítésében, illetve a védekezéshez szükséges intézkedésekben kéri a magyarok véleményét. – De nem mehetünk el természetesen szó nélkül a migráció kérdése mellett sem, hiszen a járványok és a népvándorlások korát éljük. Ahhoz, hogy Magyarországot megerősítsük, ezekre a kérdésekre várunk választ a magyaroktól, iránymutatást arra nézve, hogy milyen intézkedéseket vezessünk be – közölte az államtitkár, aki elmondta: mi sem mutatja jobban a migrációs nyomást Magyarországra nézve, minthogy

az idei évben eddig 38 ezer illegális migránst tartóztattak fel a hatóságok a magyar határokon, miközben tavaly ez a szám csak tízezer volt.

– Brüsszelben az előző évekből mintha mit sem tanultak volna, továbbra is a migránsok szétosztásának a kérdése van napirendben. Magyarország álláspontja régóta ismert, de úgy gondoljuk, hogy ezzel továbbra is foglalkoznunk kell – hívta fel a figyelmet a politikus.

Arról is beszélt, hogy a migráció megjelenése és folytonossága nagyon komoly közegészségügyi és járványügyi kockázatokat is rejt,

„hiszen a bevándorlók anélkül próbálják elérni céljaikat Európában, hogy bármilyen egészségügyi ellenőrzésen átmentek volna, és ismeretlen vírusvariánsokat hozhatnak Európába.”

Az államtitkár szavai szerint három kérdés foglalkozik a konzultációban a migráció kérdésével. – Választ várunk arra, hogy vajon engednünk kell-e a Soros-féle szervezetek nyomásának, és meg kell-e változtatnia Magyarországnak az ismert álláspontját, amely szerint nem szabad illegális migránsokat engedni Európába – mutatott rá. A kormány álláspontját ismertetve elmondta, fel kell őket tartóztatni az európai határoknál, és lehetőleg a saját hazájukban kell megoldani a problémáikat. Az államtitkár külön kiemelte: Brüsszelben felmerül a kvóta, azaz a kötelező szétosztás kérdése is, hiszen ezek a tervek nemhogy nem kerültek le az asztalról, hanem az éppen zajló európai csúcstalálkozón is napirendre kerültek javaslat formájában.

– A mi javaslatunk az, hogy a következő két évben egyáltalán ne fogadjon Európa migránsokat a világ különböző részeiről. Segítsenek nekünk abban, hogy jó döntéseket hozzunk, majd jó következtetéseket tudjunk ezekből levonni

– zárta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.