Orbán Viktor: Egyeztetett álláspontot képviselnek a V4-ek

A miniszterelnök kiemelte: az EU-csúcson különösen fontos lesz a visegrádi országok egysége.

Forrás: MTI2020. 04. 22. 16:27
ORBÁN Viktor
Prága, 2020. március 4. Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi országok (V4) kormányfõi csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón a prágai Straka Akadémián 2020. március 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki EU-csúcs előkészítéseként Orbán Viktor miniszterelnök szerda délelőtt megbeszélést folytatott Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, majd délután a visegrádi országok miniszterelnökeivel is egyeztetett – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyalást videokonferencia keretében bonyolították le, ahogy a csütörtöki EU-csúcsra is videokapcsolat segítségével kerül majd sor.

Az egyeztetések fő témája a koronavírus-világjárvány miatt Európát sújtó válsághelyzet kezelése volt – mondta Havasi Bertalan.

Mindkét tárgyaláson számba vették, hogy milyen károkat okozott a járvány az EU tagállamainak gazdaságában, valamint szóba kerültek azok a pénzügyi források és megoldások, amelyek igénybe vételével a kilábalás elindítható.

Orbán Viktor kiemelte: most különösen fontos a V4-ek egysége, ezért a csütörtöki uniós csúcson a visegrádi országok miniszterelnökei közös, egyeztetett álláspontot képviselnek majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.