„Az idei szezonra ne foglaljunk síszállásokat”

A kormányfő felidézte, hogy tavaly télen a síterepek váltak az legjelentősebb gócpontokká.

2020. 11. 27. 9:04
A snowboarder speeds down the slope in the Alpine ski resort of Haute-Nendaz near Sion
SWITZERLAND/ Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában kiemelte, hogy az egyik legjelentősebb gócpontokat már tavaly télen is a síterepek jelentették a vírus terjedésében. A miniszterelnök úgy látja, hogy a német és olasz síterepek zárnának, az ausztriaiak viszont mentenék a szezont, azon gondolkoznak, hogyan tudnak vendégeket fogadni.

A miniszterelnök azt is elmondta, tisztában van vele, hogy senkit nem lehet akarata ellenére bezárni, de

az, aki síelni megy, szigorú és ellenőrzött karantén-szabályokra számítson hazatérte után.

Orbán Viktor hozzátette, ő maga is szereti ezt a mozgásformát, és annak is örül, hogy a magyarok közül egyre többen megengedhetik maguknak, hogy télen síelni menjenek külföldre. Szépnek és egészségesnek is tartja a sportot, a friss levegőt, de most nem a sítúráknak van itt az ideje.

A miniszterelnök nem először kéri, hogy ne menjünk idén síelni, október közepén szintén a szokásos péntek reggeli rádióinterjúban hangzott el részéről ugyanilyen intelem. Akkor a hazai síélet szószólói azt jelezték előre, hogy a hazai sípályákon nagyon nagy lehet a zsúfoltság. Azonban a szezon a magyar síterepek számára is bizonytalanságokkal teli, a kormány mindent meg fog tenni azért, hogy az itthoni síterepeken se alakuljanak ki gócpontok.

Orbán Viktor: Éket vernének a közép-európai országok közé

A miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút. Tovább...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.