Óvodába várja a Miniszterelnökség a szocialistákat

Bangóné Borbély Ildikó felajánlotta pártja szürkeállományát, de ezúttal sem kérnek belőle.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Demokrata2020. 08. 05. 17:15
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden eszközzel támogatja a szocialisták óvodába járását a Miniszterelnökség – így reagált Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) közleményére a Gulyás Gergely vezette tárca. A szocialista politikus előzőleg a Népszava információja alapján adott ki közleményt, amely szerint a Miniszterelnökség 4,4 millió forintot költött arra, hogy a minisztériumban dolgozók gyermekeire – amennyiben a szülő valamilyen ok miatt kénytelen volt dolgozni – szakképzett pedagógusok és óvodapedagógusok vigyázzanak.

Bangóné közölte, hogy a kezdeményezés példaértékű, tekintsük ezt egy hiánypótló mintaprojektnek, ezért írásbeli kérdéssel fordulok az illetékesekhez: a jövőben milyen munkáltatókat ösztönző kedvezményekkel, eszközökkel, mennyi pénzzel támogatja a kormány azt, hogy minden dolgozó szülő gyermeke megkapja ugyanezt az ellátást, ugyanabban a minőségben a járvány vagy iskolai szünetek ideje alatt? A szocialista politikus pártja segítségét is felajánlotta. – Amennyiben nincs elképzelése a kormányzatnak e remek kezdeményezés kiterjesztésére, az MSZP készen áll arra, hogy kidolgozott javaslat formájában letegye azt az Országgyűlés asztalára. A korrekt, részrehajlásmentes tervezet elkészítése érdekében ezért kérem az illetékeseket, hogy személyesen megtekinthessem a gyermekek elhelyezésére kialakított teret a Miniszterelnökség épületében – fogalmazott Bangóné.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.