Pénzszivattyúként működhetett az autósmozi Újpesten

Mindössze mobilvécét bérelt az a cég, akivel Újpest baloldali vezetése hatmilliós szerződést kötött autósmozira.

2020. 09. 30. 16:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetően indokolatlanul fizetett ki több mint hatmillió forintot a momentumos Déri Tibor vezette újpesti önkormányzat – derül ki az Újpesti tényfeltáró nevű Facebook-oldalról. Mint írták, a május 24-én két személy által megalapított WizArts Kreatív Kft. már a cégbíróságon történő május 26-i bejegyzése napján zsíros üzletet kötött újpesti polgármesteri hivatallal egy autósmozi indítására. Két vetítés dátumát rögtön ki is kitűzték, illetve az akkor látható filmeket is megnevezték. Amellett, hogy az ilyenkor szükséges referenciák nélkül választották a WizArtsot, az ajánlattételre csak június 2-án került sor, így különös, honnan tudta az önkormányzat egy héttel korábban, hogy az említett céget bízzák meg. A szerződést az első vetítés napján írták alá, és a vállalási díj nyolcvan százalékát az önkormányzat azonnal át is utalta.

A teljes technikát, a filmeket, az embereket viszont a Mozgó Mozi Kft. biztosította, mint alvállalkozó, sőt a Facebook-oldalukon saját produkcióként hirdették a vetítéseket. A tényfeltáró oldal szerint a Mozgó Mozi régóta végez ilyen tevékenységet, és korábban már dolgoztak az önkormányzattal, bár annak harmadáért, mint amit most a WizArts kapott vetítésenként. Az autósmozi érdektelenségbe fulladt, ezért egyes vetítések fél- vagy negyed házzal mentek, sőt volt, amit meg sem tartottak. Ennek ellenére a WizArtsot maradéktalanul kifizették. Az Újpesti tényfeltáró kiderítette, hogy a WizArts Kft. lényegében annyit tett csak az autósmozi megrendezéséhez, hogy ők bérelték a rendezvény megtartásához szükséges mobilvécét (miközben az autósmozitól pár lépésre van egy nyilvános illemhely). A gyanús szerződéssel kapcsolatban az újpesti Fidesz-frakció egy vizsgálóbizottság felállítását javasolta a múlt heti testületi ülésen, ám ezt a baloldali többség leszavazta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.