Rákay Philip: Követi a családi hagyományokat az Apró–Dobrev-klán

Vajon ha ismét hatalomhoz jutnának, attól megrészegülve, csak úgy, megszokásból mindig közénk lövetnének október 23-án?

Magyar Nemzet
Forrás: facebook.com/rakay.philip2020. 10. 27. 8:52
null
Forrás: Facebook (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apró–Dobrev-klán több mint hat évtizedes történetét korábbi videójában már részletesen bemutató Rákay Philip a közösségi oldalára felkerült legfrissebb felvételeken felidézi, hogy bizony Gyurcsányéknál családi hagyomány az, hogy emberek közé lövetnek.

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc idején Apró Antal – Gyurcsányné Dobrev Klára nagyapja – az állampárt katonai bizottságának vezetőjeként a lehető legdurvább beavatkozásokat sürgette a forradalmárok ellen – mondja Rákay Philip a videóban.

A követelések elhangzása után az 1956. október 25-i, majd a további 45 vidéki városban leadott sortüzek során több száz ártatlan életet oltottak ki Apróék.

Ötven évvel később már az Apró unoka férje, Gyurcsány Ferenc lövetett – emlékeztet Rákay.

A forradalom kerek évfordulóján azonosítószám nélküli, brutális egyenruhások ütötték-verték az embereket, szemmagasságban lőttek ártatlanokra, lovasrohamot vezényeltek fiatalokra, idősekre egyaránt.

Az eredmény – idézi fel a 14 évvel ezelőtti brutalitás tényeit Rákay Philip – többtucatnyi súlyos sérült, akik közül maradandó testi és lelki károsodást szenvedtek el.

Volt olyan fiatalember, akinek miután kilőtték a szemét, ezt nem bírta elviselni és az öngyilkosságba menekült.

Az is akkori tény, hogy Gyurcsányékat az egész hazai baloldal mosdatta, a nemzetközi fórumokon és az Európai Unió testületei előtt is, most pedig egyik legszentebb nemzeti ünnepünkön dörgölőznek hozzá Gyurcsány Ferenchez, a momentumos Fekete-Győrtől a jobbikos Jakabig, nyilvánvalóan azért, mert nem akarnak lemaradni a szemkilövető által diktált közös választási listáról – teszi hozzá Rákay Philip, aki szerint ez gyomorforgató.

Vajon ha a Dobrev-klán ismét hatalomhoz jutna, attól megrészegülve, csak úgy, megszokásból mindig közénk lövetne október 23-án? – teszi fel a kérdést a videó végén Rákay Philip.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.