Rászorulókon segíthetnek a Jegymester vásárlói

A Jegymester vásárlói is segíthetnek a rászorulókon, az Élelmiszerbank ezer forintos adományjegyének megvételével szebbé tehetik mások ünnepét.

Magyar Nemzet Online
2019. 11. 28. 14:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élelmiszer mértéktelen pazarlása és az éhezés visszaszorításán dolgozik az Élelmiszerbank, mely most a Jegymesterrel összefogva szólítja meg a hasonlóan gondolkodókat. Az év végi időszakban a Jegymester.hu vásárlói is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az Élelmiszerbankon keresztül a rászorulók élelemhez jussanak. „Felelősséget érzünk azért, hogy fontos ügyek és kezdeményezések mellé álljunk, így amikor az Élelmiszerbank megkeresett minket, nem volt kérdés, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel támogatjuk a szervezet munkáját” – mondta Antal Zsuzsanna, a hazai kulturális programok és sportesemények egyik vezető online piacterét működtető Jegymester Kft. ügyvezetője.

A vállalat az együttműködés értelmében díjmentesen kiemelt megjelenési lehetőséget biztosít az egyesület részére a Jegymester.hu-n, eljuttatva az üzenetet az oldal mintegy 1,2 millió regisztrált jegyvásárló ügyfelének, akik a színházba, koncertre, kiállításra vagy sporteseményre szóló jegyük online beszerzése során december végéig egy plusz tétel, az Élelmiszerbank ezer forintos adományjegyének megvételével segíthetik az egyesület munkáját.

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik – ha ezt a mennyiséget kamionokra raknánk, a sor Budapesttől egészen Párizsig érne. Ezzel együtt az országban sok tízezer embertársunk egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen jut megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerhez. Ezen a ponton lép be a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: a nonprofit vállalkozás munkatársai felkutatják a hipermarketekben, feldolgozóüzemekben, termelőknél fölöslegessé vált és megsemmisítés előtt álló, de még fogyasztható élelmiszereket, majd kiszállítják azokhoz, akiknek nem jut elég élelem. A segítségnyújtás mellett az egyesület célja a pazarlás és az élelmiszerek megsemmisítése okozta környezeti terhelés csökkentése.

A Jegymester a hazai jegypiac vezető szereplőjeként évente mintegy 10 millió jegyet kezel. A társaság leányvállalatai több éve működnek Romániában, az egyik legnagyobb európai jegyforgalmazó vállalattal együttműködve pedig a Jegymester jegyértékesítő rendszerét több közép-európai országban vezetik be 2020-ban. A külföldi terjeszkedéshez szükséges befektetést a GB & Partners által kezelt EXIM Exportösztönző Magántőkealap tőkeinjekciója biztosítja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.