Rendőri fellépés az illegális gyorsulási versenyek ellen

Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek visszaszorításáért – közölte honlapján a rendőrség szerda reggel.

Forrás: MTI2020. 07. 08. 8:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint péntek éjszaka tartották a közlekedési akciót, amely a gyorshajtás és az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítását tűzte ki célul, de az engedély nélkül átalakított autókat is ellenőrizték. Az akció Budapest egész területére kiterjedt.

Az ellenőrzés során 62 járművezető lépte túl a megengedett sebességhatárt, volt olyan autós is, aki a megengedett 70 helyett 123 kilométer/órás sebességgel száguldott a Hungária körúton. Egy autóst meg akartak állítani, mert figyelmen kívül hagyott egy kötelező haladási irány jelzőtáblát, de a sofőr továbbhajtott. A rendőrök a férfit utolérték és elfogták. Kiderült, hogy a rendőrség, a Pesti Központi Kerületi Bíróság, a Fővárosi Törvényszék és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is elfogatóparancsot adott ki ellene.

A rendőrök nyolc helyszíni bírságot szabtak ki, öt esetben engedély nélküli átalakítás miatt vontak be forgalmi engedélyeket, egy embert ittas vezetés, egyet pedig körözés miatt fogtak el és állítottak elő.

A BRFK az ellenőrzéseket továbbra is folytatni fogja az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása céljából – áll a közleményben.

A fővárosban legutóbb júniusban volt hasonló – akkor több napon át tartó – rendőri akció.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.