Rétvári: A DK a politikai gőg magasiskoláját űzi

A politikai gőg magasiskoláját űzi a DK Rétvári Bence szerint, aki nagyobb felelősséget várna el a Gyurcsány-párttól.

Vizvári Soma
2020. 10. 20. 13:28
VARJU László
Budapest, 2019. november 21. Varju László, a DK képviselője felszólal az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat november 20-án kezdődött, az éjszakán átívelő vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 21-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László, a DK képviselője a parlament keddi ülésnapján napirend előtti felszólalásában azt hangoztatta: a WHO szerint akkor van kontroll alatt tartva a koronavírus-járvány, ha a naponta elvégzett tesztek közül a pozitívak nem haladják meg az 5 százalékot. A képviselő úgy vélte, Magyarországon harmadannyit tesztelnek, mint amennyit kellene. Szerinte a járványkezelés kicsúszott a kormány kezéből, a halálos áldozatok száma pedig az általa hivatkozott becslések szerint év végére elérheti a 12 500-at. Emellett úgy vélte, a kormány csak látszatintézkedéseket hajlandó tenni, amilyennek a határzárat is nevezte. A külföldről érkezők karanténba zárása szerinte csak „porhintés”, ahogyan a kötelező záróra is este 11-kor. – Tesztelés nélkül ezek az intézkedések semmit nem érnek. A teljes bezárkózás vagy a tömeges tesztelés között kell választani – fogalmazott, hozzátéve: ezért kezdeményezett a DK népszavazást arról, hogy mindenkinek járjon ingyenes koronavírusteszt. Varju beszéde végén odáig ment, hogy azt állította: a kormány ürügyül használja a járványt, hogy felvásárolhassa azokat a vállalatokat, amelyek a járványügyi korlátozásoknak köszönhetően tönkremennek. – Ez pedig nem más mint „rablógyilkosság” – mondta.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában azt hangsúlyozta: a DK a politikai paranoiája újabb szintjére lépett. – Úgy tűnik, a DK szerint a kormány azért találta ki a koronavírus-járványt, hogy cégeket tudjon felvásárolni. Nagyobb felelősséget várnának el egy képviselőtől – nyomatékosította. Az államtitkár arra is rámutatott: a Gyurcsány-párt a politikai gőg magasiskoláját űzi, amikor azt hiszik, csak ők tudják, hogyan kell védekezni a járvány ellen, a járványügyi szakemberek pedig nem. Emlékeztetett: Magyarországon mindenki számára ingyenes a tesztelés, a magyar tesztelési protokoll pedig megfelel a WHO ajánlásainak. – Varju Lászlót a valóság és a tények cáfolják, hiszen a hasonló arányban tesztelő országok halálozási rátájában óriási különbségek vannak, tehát számos példa bizonyítja, hogy a DK állításaival ellentétben a tömeges tesztelés nem elegendő a járvány megfékezéséhez – fejtette ki Rétvári.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.