Rétvári: Hetekkel előzzük meg Ausztriát a tesztelésben

Az MSZP továbbra is hallgat a kamuvideós Korózs Lajos botrányairól.

Vizvári Soma
2020. 11. 30. 16:30
RTVRI Bence
Budapest, 2020. október 20. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke napirend előtti felszólalásában azt a kérdést tette fel, hogy mit tesz a kormány az emberek védelmében? Kifejtette, hogy a vírus nemcsak az emberek egészségét, de a megélhetést is veszélyezteti. A szocialista politikus – a parlament normál működését összemosva a rendkívüli jogrenddel – azt állította: a kormány segíteni nem akar, ehelyett átírja a választójogi törvényt, Alaptörvénybe foglalja a „közpénz ellopását”, és – szerinte – eladósítja a magyar embereket. – Az állampárt egészségügyért felelős minisztere, Kásler Miklós elmondja, hogy a Fidesz-rezsim mindent jól csinál, a járvány terjedéséért az emberek a felelősek – fogalmazta meg Tóth Bertalan, a kommunista állampárt utódszervezetének elnöke. Az MSZP-s képviselő úgy értékelte Orbán Viktor rendszeres péntek reggeli rádióinterjúit, hogy a miniszterelnök ott elmondja, hogy Soros, meg elmondja, hogy nagy a baj, aztán széttárja a kezét. Esetleg egy kicsit szomorkodik az idei síszezon miatt. A pártelnök úgy vélekedett: a magyarokat nem egy kilencvenéves ember fenyegeti, hanem a gyilkos vírus. Mi lenne, ha most az egyszer a vírus ellen folytatnának szabadságharcot? – kérdezte. Tóth Bertalan beszédében ismét követelte, hogy legyen százszázalékos táppénz a megfertőzötteknek, valamint tömeges és ingyenes tesztelés.

Rétvári Bence államtitkár válaszában felhívta a szocialista pártelnök figyelmét arra, hogy egy nevet került el felszólalásában, a kamuvideós Korózs Lajosét, aki miatt az MSZP elnöke nem kért elnézést a mai napon sem. – Micsoda felelőtlenség egy járvány kellős közepén, hogy azt állítják, az orvosok olyan döntéseket hoznak, ami az emberek halálához vezethet? – tette fel a kérdést az államtitkár.

A tömeges tesztelésekkel kapcsolatban hangsúlyozta: Ausztria nemrég azt vállalta, hogy decemberben elkezdi három tartományban a pedagógusok és a rendőrök tesztelését. Emlékeztetett: Magyarországon eközben már hetek óta zajlik a szociális dolgozók, a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók tesztelése. – Önök itt a parlamentben azt állítják, hogy Magyarország le van maradva, miközben hetekkel azelőtt járunk ahhoz képest, amit Ausztriában bejelentettek, és önök a magyar embereket ezzel is megpróbálják megtéveszteni – húzta alá.

Az államtitkár arra is kíváncsi volt, hogy Tóth Bertalan miért nem aggódott a nyugdíjasok megélhetéséért, amikor a pártja elvett tőlük egyhavi nyugdíjat, ugyanígy a családokért miért nem aggódott, amikor a villamosenergia árát duplájára, a gázét pedig triplájára emelték. – Amikor áfát emeltek, nem volt ezzel probléma? Amikor egekbe emelték a személyi jövedelemadót, az nem volt probléma? Amikor elvették a családi adókedvezményeket, az nem volt probléma? Amikor elvették a harmadik évre járó GYES-t a családoktól, az nem volt probléma? – sorolta a kérdéseket Rétvári.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.