Romák tiltakoztak a 444.hu rasszista címadása miatt

A cigány jogvédők vezetője Horváth Aladár szerint ez »rasszizmus«, ami a romákat »genetikalilag kódoltnak« mutatja be a lopásra.

Magyar Nemzet
2019. 02. 20. 16:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy kerülgetik az EU-pénzt, mint felbérelt cigány a marmonkannát” – címmel jelent meg tegnap Szily László cikke a 444 hírportálon, majd a rasszista főcímet egy a Facebookon terjedő tiltakozás miatt hamar levették. Pont, amikor a tizedik évfordulójára emlékezünk egy roma férfi és öt éves fiának faji alapú meggyilkolására. Több, mint hátborzongató – írta a mandiner.hu az ügy kapcsán.

A cigány jogvédők vezetője Horváth Aladár szerint ez „rasszizmus”, ami a romákat „genetikalilag kódoltnak” mutatja be a lopásra.” Később azt írta: „Ez van! Stílusérzék baloldalon!”

A 444-en később „Egymillióért szerveztek olyan sportnapot, ahol EU-s táblákat kellett lóbálni” – címmel jelent meg az írás, a végén pedig ez a megjegyzés olvasható: „A cikk eredetileg más címmel jelent meg, ami – bár ez nem volt szándékunk – sokak érzékenységét sérthette. Ezért azt megváltoztattuk – A szerk.”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.