időjárás -1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Romák tiltakoztak a 444.hu rasszista címadása miatt

Magyar Nemzet
2019.02.20. 16:26
Romák tiltakoztak a 444.hu rasszista címadása miatt

„Úgy kerülgetik az EU-pénzt, mint felbérelt cigány a marmonkannát” – címmel jelent meg tegnap Szily László cikke a 444 hírportálon, majd a rasszista főcímet egy a Facebookon terjedő tiltakozás miatt hamar levették. Pont, amikor a tizedik évfordulójára emlékezünk egy roma férfi és öt éves fiának faji alapú meggyilkolására. Több, mint hátborzongató – írta a mandiner.hu az ügy kapcsán.

A cigány jogvédők vezetője Horváth Aladár szerint ez „rasszizmus”, ami a romákat „genetikalilag kódoltnak” mutatja be a lopásra.” Később azt írta: „Ez van! Stílusérzék baloldalon!”

A 444-en később „Egymillióért szerveztek olyan sportnapot, ahol EU-s táblákat kellett lóbálni” – címmel jelent meg az írás, a végén pedig ez a megjegyzés olvasható: „A cikk eredetileg más címmel jelent meg, ami – bár ez nem volt szándékunk – sokak érzékenységét sérthette. Ezért azt megváltoztattuk – A szerk.”.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.