Saját frakciótársa cáfolta Szabó Tímeát

Egymillió forint „ingyenpénztől” esnek el a családok a kormány miatt! – hangoztatta Szabó Tímea.

Forrás: Pesti TV2020. 12. 09. 14:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapjövedelemmel kampányoló Párbeszéd társelnöke most családonként egymillió forint EU-s „ingyenpénzt” vizionált. Történt ugyanis, hogy

Szabó Tímea és Mellár Tamás tartott sajtótájékoztatót kedden, amelyen elhangzott az összefüggés: Orbán Viktor miatt egymillió forinttól esnek el a magyar családok.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő Pesti TV kérdésére fejtette ki, hogy az uniós koronavírus-alapból Magyarországnak járó összeget osztotta el az ország lakosságának számával, és így egy főre 250 ezer forint jut. Szerinte ez alapján egy négyfős családnak egymillió forint járna.

Szabó Tímea arra is kitért, hogy a főpolgármester egyeztetéseket kezdett arról, hogy egyes városok közvetlenül megkapják ezt a forrást. A Pesti TV riporterének kérdései után Szabó Tímea nem fejtette ki, hogy ebben az esetben a budapestieknek meg kell-e adniuk a számlaszámukat, hogy megkapják a politikus által vizionált összeget.

Bár a párbeszédes videó végéről levágták, a Pesti TV kamerái még forogtak, amikor Mellár Tamás mégis válaszolt a korábbi kérdésekre.

Mellár azzal indított, hogy a kormánypárt gondolja azt, hogy ez az egymillió forint ingyenpénz, pedig ez nincs így.

Ezzel a képviselő néhány percen belül megcáfolta Szabó Tímea gondolatmenetét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.