Segítséget ad az állam a viharkárok helyreállításához

Hét település segítségére sietett az állam, összesen 26,2 millió forint vis maior támogatást kapnak.

2020. 09. 17. 16:04
Járhatatlan a 68-as út egy része
Forrás: atadhir.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 26 millió forint vis maior támogatást ítélt oda hét – köztük négy Somogy megyei – településnek Pintér Sándor belügyminiszter, az aktuális ütemben kizárólag előlegekről döntött a tárcavezető. A legnagyobb összeget, csaknem 14 millió forintot a Somogy megyei Böhönye önkormányzata kapta út és önkormányzati épület helyreállítására, míg utóbbi célra a Komárom-Esztergom megyei Bajótnak 4,5 millió forintot juttatnak a szeptember 14-i döntés értelmében.

Somogy megyében idén július 25-én volt hatalmas felhőszakadás, emiatt több utat, így a 61-es számú főút Nagybajom és Böhönye közötti szakaszát is le kellett zárni. A rendkívül heves vihar miatt megáradt a Rinya-patak, és ennek következtében leszakadt a híd a 68-as főút Böhönye és Segesd közötti szakaszán. A felhőszakadás más Somogy megyei településeken is jelentős károkat okozott.

Ebben az évben Pintér Sándor belügyminiszter már hétszer döntött vis maior támogatásokról a mostani alkalmon kívül, eddig összesen mintegy 2,3 milliárd forint segítséget kaptak a bajba jutott önkormányzatok. A korábbi gyakorlatnak megfelelően idén még várhatóan több alkalommal döntenek újabb támogatások odaítéléséről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.