Sikeresen szerepeltek a magyar fiatalok a kémiai diákolimpián

Négy érmet szereztek a magyar középiskolások a nemzetközi kémiai diákolimpián, amelyen 59 ország 231 diákja vett részt július 23. és 30. között – közölte az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kommunikációs igazgatósága.

Forrás: MTI2020. 07. 31. 11:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben azt írták, hogy Magyarországot a versenyen négy középiskolás képviselte, mindannyian kiemelkedően szerepeltek, egy ezüstérem és három borzérem született: Benkő Dávid, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója lett ezüstérmes, Ficsór István Dávid, a Kecskeméti Református Gimnázium, Fajszi Bulcsú, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium és Garamvölgyi István, a Kecskeméti Katona József Gimnázium tanulója pedig bronzérmes.

A koronavírus-járvány miatt idén online rendezték meg a versenyt, így elméletre szorítkozó dolgozat alapján hirdették ki a nyerteseket. A dolgozatot a diákok személyes tanári felügyelet mellett írták meg – ismertették.

Hozzátették: a verseny feltételeinek kidolgozását és a verseny előkészítését a nemzetközi intézőbizottság újraválasztott elnöke, Magyarfalvi Gábor, az ELTE Természettudományi Karának adjunktusa irányította. A magyar csapatot az ELTE TTK Kémiai Intézete az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Innovációs és Technológiai Minisztérium segítségével állította össze és készítette fel a nemzeti tanulmányi versenyek legjobbjai közül válogatva – tudatták.

Emlékeztettek: a közelmúltban véget ért Mengyelejev-diákolimpián – amelyen 28 ország 130 diákja mérte össze kémiatudását – a tízfős magyar csapat hét érmet – két ezüst- és öt bronzérmet – nyert, három diák pedig dicséretet kapott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.