Környezetszennyező módon tiltakozott a Gyurcsány-párt

Súlyosan maró hatású kromofággal, illetve festékhígítóval sikerült eltüntetni a nyomokat.

2020. 08. 14. 16:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció politikusai szerdán festékszóróval fújták fel a Fidesz Lendvay utcai székháza elé azoknak a sajtótermékeknek a nevét, amelyeket szerintük a kormány „lenyúlt”. Az akció után közleményben tudatták, hogy a rongálást a sajtószabadságért követték el. A gyurcsányisták olyan festéket használtak a rongálás során, amelyet vízzel nem lehetett lemosni – írja a Pesti Srácok.

DK-s politikusok firkálták össze a Lendvay utcai Fidesz-székház előtti járdát. (Fotó: Mandiner.hu)

A lap azt is leírja, hogy kik vettek részt a rongálásban: Miyazaki Jun, Terézváros alpolgármestere, Borka-Szász Tamás, a VII. kerületi pénzügyi és kerületfejlesztési bizottság elnöke, volt DK-s országos alelnök, Szász Károly és Kecskés Balázs, a VI. kerület DK-s képviselői.

Mivel közterületet rongáltak meg a politikusok, ezért azt a terézvárosi önkormányzat alkalmazottainak kellett eltüntetnie, akiket később a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő FKF szakemberei váltották fel. Mivel vízzel nem lehetett lemosni a festéket, ezért kénytelenek voltak egy súlyosan maró hatású kromofággal, illetve festékhígítóval eltüntetni a nyomokat, aztán vízzel mosták le a területet, így legalább tíz-húsz liter mérgező vegyszer került a talajba, megrongálódott a járda és a székház kerítése is. Az FKF öt nagy autóval, és legalább tíz emberrel végezte el a feladatot, ami a rongálás mellett felvetheti a hivatali bűncselekmény lehetőségét is.

A PS-nek nyilatkozott az ügyben Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője, Teréz- és Erzsébetváros választókerületi elnöke. – Egy tragikus, agresszív jövő képét rajzolja fel, amikor megjelennek Gyurcsány emberei. Látszólag céltalanul, értelmetlenül összefirkálják, megrongálják a közterületet, majd amikor megijednek a rendőrségtől, az önkormányzat cégével, közpénzen takaríttatják fel a súlyosan környezetszennyező kromofággal, hígítóval több százezer forintért a piszkukat – mondta Bajkai.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.