Szakított az erzsébetvárosi MSZP-vel Hunvald György

Hunvald György, az MSZP korábbi, VII. kerületi polgármestere pénteken bejelentette, kilép a szocialista pártból, és civilként folytatja a politizálást.

2019. 07. 27. 10:49
HUNVALD György; TÜTTŐ Kata
A volt polgármester függetlenként folytatná a politizálást Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hunvald György, az MSZP korábbi, VII. kerületi polgármestere pénteken bejelentette, kilép a szocialista pártból, és civilként folytatja a politizálást. Azt is közölte, ezután már a saját útját fogja járni, „és ezt az utat tiszteletben kell tartania mindenkinek”. Azaz, nem kizárt, hogy a politikus függetlenként megméreti magát az őszi önkormányzati választáson, ami egyértelműen az ellenzéki együttműködés rovására menne.

Hunvald kilépését azzal indokolta, hogy az ellenzéki pártok nem támogatták polgármesteri indulását. „Előállt az a politikai helyzet, hogy az összefogott ellenzéki pártok némelyike kizárta azt a lehetőséget, hogy megmérettessem magam. Ezzel az MSZP nem tudott mit kezdeni és nem tudta megoldani a problémát.” – olvasható Facebook-bejegyzésében. – Tudomásul vettük, és elfogadtuk a döntést – reagált Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke, aki az Azonnali.hu-nak nyilatkozva azt mondta, hisz abban, hogy „a Fidesz és a NER legyőzése az önkormányzati választásokon továbbra is közös érdeke az MSZP-nek és Hunvaldnak is”. Azt is mondta, Hunvald 26 éves tagságának voltak felemelő és voltak nehéz pillanatai is.

A volt polgármester függetlenként folytatná a politizálást
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Tény, a volt polgármester múltja a legkevésbé sem makulátlan. A mai napig tartó büntetőügye 2009-ig nyúlik vissza, akkor hűtlen kezelés, csalás és vesztegetés gyanújával tartóztatták le őt és társait, majd az egész társaságot ingatlanokkal összefüggő nagy értékű csalásokkal, magánokirat-hamisításokkal, vesztegetéssel és bűnszervezet létrehozásával vádolták meg. Emlékezetes, Hunvaldért 2009-ben szimpátiatüntetést is tartottak. A demonstrálók szerint a kétes ügyletekért és az kerületet ért milliárdos veszteségekért a szakértőket terheli a felelősség. 2016-ban pedig újabb büntetőeljárást rendeltek el ellene. Az új vádirat szerint Hunvald több színlelt szerződést kötött, többek közt tanácsadásra, amelyekkel a kerületnek 45 millió forint kárt okozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.