Szanyi Tibor: Kezdjünk el gondolkodni azon, hogy mi a közeljövő tétje

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Szanyi Tibor, az MSZP volt európai parlamenti képviselője volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége. A műsorban szóba kerültek a biztosjelöltek, az MSZP és Szanyi Tibor új öko-mozgalma, az Igen.

Forrás: HÍR TV2019. 09. 10. 16:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Életben maradni” ez a célja Szanyi Tibornak, aki Igen néven indított öko-mozgalmat. A szocialista politikus, aki az elmúlt 5 évben az MSZP EP képviselője volt úgy gondolja az ipar és a tőke felelős a környezetszennyezés 95 százalékáért, így a következményekért is legalább ilyen arányban kell felelősséget vállalniuk.

Szanyi Tibor a nyáron keményen bírálta az MSZP vezetőit azt mondta a jövőben bármilyen politikai formációval hajlandó együttműködni.

Azt nyilatkozta, hogy ma a radikális bal csak zöld tud lenni, akkor ezek szerint valamilyen politikai kényszer szülte környezetvédelemről van szó? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Nem, gyakorlatilag, ha azt nézzük, hogy egy évvel ezelőtt, nem, hogy 2-3 évvel ezelőtt, messze-messze a töredéke volt a globális életben maradás kérdése tv stúdiókban, mint téma.

Robbanásszerűen jön ránk, főleg a fiatal generációk hihetetlenül érzékenyek ebben a kérdésben, ők már rég meghaladták ezeket a bal, jobb, Fidesz, MSZP, KDNP, LMP fogalmakat, talán nem is jegyzik meg a pártok nevét, hanem azt nézik, hogy ki az vagy kik azok, akik valamit bele tudnak hozni ebbe a közösbe – mondta Szanyi Tibor, az MSZP volt európai parlamenti képviselője.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA nézhető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.