Székely Nemzeti Tanács: Több mint 20 ezer aláírás veszett el

Órákra leállt a támogatókat regisztráló alkalmazás az aláírásgyűjtési hajrájában.

Forrás: MTI2020. 05. 11. 12:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Órákra leállt a támogatókat regisztráló alkalmazás a nemzeti régiók védelmében a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított aláírásgyűjtés hajrájában – mondta az akció kampányfőnöke hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Pesty László közölte: a leállás két és fél óráig tartott, ami az informatikusok becslése szerint a határidő vége előtti, nagy aktivitású periódusban körülbelül 22 ezer aláírás kiesésével járt.

A digitális aláíró felületet az Európai Bizottság bocsátotta a kezdeményezés rendelkezésére egy évvel ezelőtt – emlékeztetett.

A leállás azzal magyarázható, hogy a honlap nem bírta a terhelést, nem volt felkészülve ilyen nagy mennyiségű látogatóra – fűzte hozzá.

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló európai uniós kohéziós források elosztásánál legyenek tekintettel a régiók nemzeti jellegzetességeire is.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és egy év alatt egymillió szignónak kellett összegyűlnie, legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel. Bár összegyűlt az egymillió aláírás, csak három uniós ország – Magyarország, Románia és Szlovákia – hozta a jogszabály által elvárt minimális aláírásszámot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.