Szél Bernadett is a Momentumhoz igazolt, Budakeszin indítják

Hadházy Ákos után újabb LMP-társelnököt igazolt le a Momentum. Szél Bernadett, a zöldpárt 2018-as miniszterelnök-jelöltje a Pest megyei 2. számú egyéni választókerületben indul az olimpiaellenes párt színeiben. A politikus 2018-ban is itt indult, akkor Csenger-Zalán Zsolt fideszes jelölttől kapott ki.

Forrás: Facebook2021. 02. 18. 12:35
FEKETE-GYŐR András; DONÁTH Anna Júlia; SZÉL Bernadett; HADHÁZY Ákos; Cseh Katalin;
Budapest, 2019. május 26. Szél Bernadett (b) és Hadházy Ákos (b2) független országgyűlési képviselők gratulálnak a Momentum Mozgalom mandátumot szerzett képviselőinek, Cseh Katalin EP-listavezetőnek (k) és Donáth Anna Júliának, a párt alelnökének, valamint a párt elnökének, Fekete-Győr Andrásnak a Momentum eredményváró rendezvényén a fővárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan az várható volt, Szél Bernadett is a Momentumnál kötött ki. Az LMP 2018-as miniszterelnök-jelöltje a vesztes választások után kilépett pártjából, majd függetlenként politizált tovább. Szél Momentumhoz való közeledése már a 2018-as decemberi tüntetések kapcsán egyértelművé vált, az egykori LMP-s többször próbálkozott azzal, hogy az olimpiaellenes párt politikusait bevigye az Országgyűlésbe.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke csütörtöki bejelentésén azt mondta, a politikustól a párt zöldszárnyának megerősítését várják.

Fekete-Győr András a Facebookon jelentette be, hogy Szél Bernadettet is elindítják 2022-ben
Fotó: Facebook/képernyőfotó

Szél Bernadett szerint a Momentumban tisztakezű politikusok társaságában tud majd jövőre versenybe szállni az egyéni képviselői győzelemért.

Arra is kérte követőit, hogy írják meg neki a választási programját, hiszen jelenleg nem rendelkezik vele,

amelyre a Facebook-oldalán várja a javaslatokat, majd arra kérte a momentumosokat, hogy menjenek aktivistának, és segítsenek neki kampányolni, emellett szavazatszámlálókat is toborzott az indulását bejelentő videóban.

Szabó Szabolcs csepeli képviselő és Hadházy Ákos, volt LMP-társelnök mellett Szél Bernadett a harmadik olyan parlamenti politikus, akit a Momentum a 2022-es választásokon indít. Korábban felidéztük, hogy az olimpiaellenes párt módszeresen megkezdte az LMP egykori szavazóinak megszólítását, ennek látványos fejleménye a párt korábbi miniszterelnök-jelöltjének leigazolása.

A Pest megyei 2. számú választókerület az egyik legszorosabb eredményt hozta 2018-ban, Csenger-Zalán Zsolt fideszes politikus 0,58 százaléknyi szavazattöbbséggel tudta megőrizni képviselői helyét. Ugyan Budakeszi a választókerület központja, de Budaörs is beletartozik a területébe. A volt SZDSZ-es Wittinghof Tamás vezette városban már 2018-ban is Szél Bernadett győzött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.