Szobrot állítanak Ferencz Béla Ervin atyának Gyergyószárhegyen

A gyergyószárhegyi önkormányzat várja az adományokat ahhoz, hogy megőrizhessék a szerzetes emlékét.

2020. 10. 14. 19:44
null
A látványterv már kész, a szobor felállításához adományokat gyűjtenek.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szobrot kíván állítani a gyergyószárhegyi önkormányzat a néhai Ferencz Béla Ervin atyának helyben, a székelyföldi településen. A ferences szerzetes 2016-ban hunyt el, és idén töltötte volna be a 100. életévét, az atya hamvait 2016 óta a gyergyószárhegyi ferences templom sírkertje őrzi. – Szellemiségét pedig őrizzük mi mindannyian, akik tiszteltük őt. Ennek kifejezését tükrözi a helyi önkormányzat szándéka, amely szerint életnagyságú szobrot kívánunk elhelyezni a templom felé vezető út bejáratánál. A kivitelezési költségeket nagyrészt támogatásokból gyűjtjük össze – tudatta Danguly Ervin, a székelyföldi település polgármestere, aki kiemelte, hogy a szoborállításnál partner többek között a Dévai Szent Ferenc Alapítvány, a Kájoni János Alapítvány és az Erdélyi Ferences Rendtartomány.

Aki támogatni kívánja a szoborállítást, a Facebookon megtalálja a részleteket.

A látványterv már kész, a szobor felállításához adományokat gyűjtenek

Ferencz Béla Ervin atya 1920. május 10-én született Gyergyószárhegyen. 1938. október 6-án Medgyesen öltötte magára Szent Ferenc ruháját a Kisebb Testvérek Rendjének Erdélyi Tartományában. 1943. június 20-án Gyulafehérváron szentelték pappá. Lelkipásztorként többek között Kolozsváron, Székelyudvarhelyen, Zetelakán, Tornyán, Désen, Déván, Fogarason és Gyergyószárhegyen tevékenykedett. Életét az evangéliumért és az igazságért való kiállás jellemezte, amelyért a kommunizmus ideje alatt két alkalommal is börtönt viselt, és sok csatát vívott.

Az atya 2013-ban került Csíksomlyóra, ahol a Szűzanya lábánál erejéhez mérten a legutolsó időszakig fáradozott a lelkek üdvösségén, és az örök életbe vetett hittel készült az Úr Jézussal való találkozásra, akit életében kitartóan szolgált.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.