Szolnokon fertőtlenít általános iskolát a honvédség

Egy szolnoki általános iskolát fertőtlenítenek hétfőn a katonák.

Forrás: MTI2020. 10. 26. 13:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolnoki Kassai Úti Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát fertőtlenítik a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái hétfőn. Az intézményben pedagógusoknál és tanulóknál is igazolták a koronavírust.

Pécsvárady Szabolcs ezredes, megbízott dandárparancsnok elmondta:

magas alkoholtartalmú szerrel dolgozik kilenc katona az iskolában.

Délutánig minden ember által érinthető felületet fertőtlenítenek – közölte, hozzátéve: a szer hatása a következő igazolt fertőzésig kitart. Alapos szellőztetés után ismét használható az épület – jegyezte meg.

Az ezredes kifejtette, hogy az alakulat Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyében végez fertőtlenítést a Magyar Honvédség operatív csoportjának ütemterve alapján.

Egerben voltak már és mennek is még, miként Tiszaföldváron is végeznek majd fertőtlenítést – tette hozzá.

Váradi Éva, a Kassai úti iskola intézményvezetője elmondta: az elmúlt egy hónapban több pedagógus, felsős és alsós diák is megfertőződött. Az érintett tanárok és osztályok karanténba kerültek, nekik digitális formában zajlott az oktatás, a többieknek pedig a szokásos módon – tájékoztatott. Az őszi szünet után hétfőn kezdődik a tanítás az iskolában – közölte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.