Szombathelynek új polgármestere lehet ősztől

Új polgármestere lehet az ősztől Szombathelynek, mert a várost eddig vezető, második ciklusát töltő Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) nem indul az önkormányzati választáson, és az ellenzék is új jelöltet nevezett meg.

Forrás: MTI2019. 06. 24. 15:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasi megyeszékhelyen a Fidesz helyi szervezete néhány napja úgy döntött, hogy Balázsy Pétert, a megyei önkormányzat jegyzőjét támogatja, így valószínűleg a 33 éves pártonkívüli férfi lesz a kormánypártok jelöltje. Balázsy Péter a megyei napilapban megjelent interjúban is megerősítette szándékait.

Balázsy Péter jogász, 2007-ben a parlament önkormányzati és területfejlesztési bizottsága mellett dolgozott gyakornokként, a soros magyar EU-elnökség idején pedig a néppárti frakció kommunikációs osztályának munkatársa volt. 2012 óta dolgozik a vasi megyeházán, 2014 novemberében nevezték ki jegyzőjévé. 2016-tól az ELTE címzetes egyetemi docense, 2015-től a Vas Megyéért Egyesület elnöke.

Nemény Andrást, a városi közgyűlés ellenzéki frakcióvezetőjét már bemutatta jelöltjeként az Éljen Szombathely Egyesület vezette választási szövetség, amelynek tagja az MSZP, a DK, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd és a V mint Vas Egyesület.

Nemény András 43 éves, jogász, 2000-ben lépett be az MSZP-be; 2009 óta a párt megyei elnöke, 2010-ben országos listáról jutott a parlamentbe; 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban is elindult az országgyűlési választáson egyéniben Hende Csaba (Fidesz) ellen, de mindannyiszor alulmaradt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.