Tagadják a fekete kassza létezését

Álljanak végre elő a szocialisták, és mondják el, mi az igazság a volt párttársuk, Szanyi Tibor által emlegetett titkos fekete kasszával kapcsolatban – mondta Hollik István hétfői sajtótájékoztatóján.

2020. 01. 14. 11:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz szerint a magyar embereknek joguk van tisztán látni az MSZP újabb korrupciós ügyében. – Álljanak végre elő a szocialisták, és mondják el, mi az igazság a volt párttársuk, Szanyi Tibor által emlegetett titkos fekete kasszával kapcsolatban – mondta Hollik István, a kormányzó párt kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján. Emlékeztetett, hogy évek óta keringenek hírek arról, hogy a szocialisták titkos kifizetőhelyeket tartanak fenn. Egy múlt heti interjúban Szanyi Tibor, az MSZP korábbi alelnöke, ­európai parlamenti képviselője is beszélt erről. Szanyi szerint az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között létezik egy titkos pénzügyi megállapodás, amelynek alapján egyes szocialista vezetők a tiszteletdíjuk mellett egy titkos kasszából „különpénzeket” is kapnak.

– Az MSZP és az ellenzéki pártok azóta csendben vannak, mi viszont szeretnénk tudni, hogy mi ez a nagy hallgatás a fekete kasszáról – jelentette ki a kommunikációs vezető. A Fidesz leginkább arra kíváncsi, hogy az úgynevezett fekete kasszát ki kezeli, milyen pénzek vannak benne, honnan kerültek oda, kik és mennyit kapnak belőle. Az MSZP közleményben reagált, mondván, hogy sem fekete, sem fehér, de még piros kasszájuk sincs, aki ilyet állít, az hazudik. A párt bírósághoz fordul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.