Teli iskolatáskával ajándékoztak meg 1200 rászoruló gyermeket

Ezerkétszáz rászoruló család gyermekének ad tanszerekkel megtöltött iskolatáskát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Csodacsoport Alapítvánnyal közösen szervezett gyűjtés eredményeként.

Forrás: MTI2020. 08. 28. 14:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szeretetszolgálat pénteken az MTI-vel közölte: az alapítvánnyal egy hónapja indítottak országos gyűjtést, azt kérve, hogy aki teheti, ajánljon fel új vagy jó állapotú iskolatáskát és tanszereket alsós vagy felsős gyermekek számára.

Az adományokat országszerte 85 helyszínen lehetett leadni. A szervezők tájékoztatása szerint az akcióban egy hónap alatt 678 táska gyűlt össze.

Az iskolaszerek mellett pénzadományt is gyűjtöttek a civil szervezetek az adomanyozz.hu oldalon és a Csodacsoport Alapítvány jótékonysági licit oldalán.

Az itt összegyűlt hatmillió forintból további táskákat és tanszereket vásárolnak, így összesen 1200 Csodatáska készül el, amelyeket a legszegényebb településeken élő gyerekeknek és a szeretetszolgálattal kapcsolatban álló rászoruló családoknak juttatnak el – tették hozzá.

Tudatták azt is, hogy a közeli iskolakezdés előtt már megkezdték a táskák kiosztását a rászorulóknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.