Tényleges életfogytiglanit kaphat a vajdasági bérgyilkos

A két ember hidegvérű megölésével vádolt Dér Csabán múlik, hogy meddig tart a tárgyalása, és az is, hogy kiszabadulhat-e valaha a fegyházból, vagy élete végéig a rácsok mögött marad.

2020. 11. 02. 20:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két, előre kitervelten, anyagi haszonszerzés céljából elkövetett emberölésért felel a Fővárosi Törvényszék előtt a vajdasági illetőségű Dér Csaba, akit a hatóságok Európa-szerte a szerb drogmaffia bérgyilkosának tartanak. Amennyiben a bíróság bizonyítottnak találja a vádakat, a magyar–szerb kettős állampolgár tényleges életfogytiglani fegyházat is kaphat.

A vajdasági illetőségű magyar férfit az általa a tetthelyeken hátrahagyott DNS-minták buktatták le
Fotó: YouTube

Csak Dér Csabán múlik, hogy ne üljön élete végéig fegyházban.

Amennyiben a férfi a keddi perelőkészítő ülésen teljes körű beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalásról, megúszhatja „sima” életfogytiglani fegyházbüntetéssel, azzal, hogy meghatározott időn belül felülvizsgálható a feltételes szabadlábra helyezése. Ez húsztól negyven évig terjedhet. A 39 éves Dérnek ez adhat némi reményt. Kérdés, akar-e élni ezzel a lehetőséggel vagy ragaszkodik a bizonyítási eljáráshoz.

A vádirat szerint Dér

2018 szeptemberében Budapesten, a XV. kerületi kiserdőnél végzett V. László egykori építési vállalkozóval,

aki két-három évvel korábban már a sokkal jövedelmezőbb kábítószer-terjesztésre tért át. V. Szerbiából szerezte be a kokaint, ám az akkori szállítója felemelte az árat, így új beszerzési forrást keresett. Ekkor talált kapcsolatot a szerb Alen K.-hoz, akinek Dér Csaba is dolgozott. K. Dért bízta meg, hogy lebonyolítsa a budapesti üzletet V. Lászlóval, akit a XV. kerületi kiserdőhöz hívott. Dér 11, egyenként kilós csomagot készített, amelyek kokainnak néztek ki, csakhogy porcukor volt bennük. V. korábban 14 millió forintnyi előleggel lefoglalta a szállítmányt, ám amikor a csomagokat ellenőrizni akarta a kiserdőnél, Dér közelről tarkón lőtte, majd a holttestet a patakba vonszolta. Valaki megzavarhatta, mert V. autójában nemcsak a csomagok maradtak ott, hanem egy piros hátizsák is, benne egy parókával.

A DNS-azonosítás gyorsan ment. A magyar kollégák eredményei alapján 2019. február végén a holland hatóságok DNS-egyezéssel bizonyították:

2018 augusztusában egy amszterdami kávézóban is Dér végezte ki Ivan Serdarušić horvát állampolgárt.

A profi bérgyilkosra Szerbiában még negyven év fegyház várhat, ugyanis egy belgrádi kivégzés miatt távollétében ítélnek majd róla.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.