Timmermans ismét eltemette a jogállamot

Heves fasisztázás és putyinozás közepette tartotta meg EP-kampányzáróját az MSZP, amin a migrációt nyíltan támogató és kerítésellenes Frans Timmermans is felszólalt. A Fidesz szerint az ellenzék teljes mellszélességgel beállt a bevándorláspártiak csúcsjelöltje mögé.

Bákonyi Ádám
2019. 05. 20. 6:41
null
Kapusmez a szocialista csúcsjelöltnek. Már eddig is sok potyagólt kapott Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Salvini, Orbán és szélsőjobboldali barátaik” megállítását, kispadra ültetését nevezte az európai parlamenti választás valódi tétjének az MSZP hétvégi kampányzáró kongresszusán Tóth Bertalan. A pártelnök úgy értékelt: „kísért a horthysta múlt”, így Magyarország megint páriává válhat Európában, ezért cél az is, hogy a kontinens ne térjen le a béke, a demokrácia útjáról, „a diktátorok vagy diktátorjelöltek már-már fasiszta propagandája” pedig ne törjön át. Szerinte Orbán Viktor kiírta magát Európa centrumából azzal, hogy Európa-ellenes, végső soron magyarellenes szélsőséges erőkkel szövetkezik, így a magyar miniszterelnöknek nem lesz szava az uniós döntéshozatal, például a költségvetés elfogadása során.

Az MSZP-vel közös listát állító Párbeszéd társelnöke pedig arról beszélt, hogy az Európai Néppárt nem tudta megfékezni a „politikai senkiházikat”, sem a gazdasági lobbikat. Karácsony Gergely ezért reményét fejezte ki, hogy Európa közvéleménye most felismeri, kik azok a szélhámosok, akik a nemzeti érdekre hivatkozva saját érdekeiket követik, közben „zsebfasiszták lettek”, hiszen ott vannak Putyin zsebében.

Az MSZP kampányzáróján részt vett az európai szocialisták nyíltan bevándorláspárti, kerítésellenes csúcsjelöltje is. Frans Timmermans erős baloldali Európát sürgetett, mondván: Orbán és barátai, Salvini vagy Farage Putyint csodálják, akinek egyértelmű célja az EU gyengítése, szétbomlasztása. A Soros Györgyhöz köthető Freedom House egyik tanulmányára hivatkozva Timmermans arról beszélt, hogy az EU-ban egyetlen tagállam, Magyarország az, ami csak részben szabad.

– És mi ennek az oka? Két szóban összefoglalva: Orbán Viktor – mondta az európai szocialisták csúcsjelöltje. Szerinte ha szabad országban akarunk élni, akkor szabad médiára van szükség, ezért meg kell szabadulni a manipulációtól, különben „a Fidesz és Orbán kiviszi Magyarországot Európa szívéből”. – Mi ezt nem fogjuk megengedni – hangoztatta Frans Timmermans, aki szerint fel fognak lépni, ha Orbán továbbra is megsérti a jogállami értékeket, korlátozza a médiát, valamint ha folytatja azt, hogy mások rovására gazdagítja a sajátjait.

Kapusmez a szocialista csúcsjelöltnek. Már eddig is sok potyagólt kapott
Fotó: Havran Zoltán

Az ellenzék teljes mellszélességgel beállt a bevándorláspártiak csúcsjelöltje mögé – reagált Hidvéghi Balázs. A Fidesz kommunikációs igazgatója rámutatott: Soros György embere, Frans Timmermans ismét személyesen jött el Budapestre, hogy megerősítse szövetségét a magyar bevándorláspárti ellenzékkel.

– Timmermans arra készül, hogy ha ő lesz az Európai Bizottság elnöke, akkor legalizálja a gazdasági migrációt Európában. Mindez a kötelező kvóta bevezetését, a migránsok betelepítését és az ezt elutasító országok megbüntetését jelentené – hangsúlyozta. Hidvéghi szerint Timmermans folyamatosan és durván támadja Magyarországot, amiért megvédi a határt és amiért a magyar emberek elutasították a bevándorlást. – Ennek ellenére a magyar ellenzék mégis teljes lelkesedéssel beállt a bevándorláspárti csúcsjelölt mögé – értékelt Hidvéghi Balázs.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.