Tóth-Kunhalmi tandem vezetheti az MSZP-t, Hiller választmányi elnök, Harangozó frakcióvezető lehet

Amennyiben az MSZP kongresszusán döntés születik arról, hogy bevezetik-e a társelnöki rendszert, a tisztújításon minden bizonnyal Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes lesznek a befutók.

Bákonyi Ádám
2020. 02. 07. 19:19
KUNHALMI Ágnes; TÓTH Bertalan
Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amennyiben az MSZP március 14-i kongresszusán döntés születik arról, hogy bevezetik-e a társelnöki rendszert, a május közepén esedékes tisztújításon minden bizonnyal Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes lesznek a befutók, így a párt az ő vezetésükkel vág neki a 2022-es országgyűlési választásnak – értesült a Magyar Nemzet szocialista elnökségi forrásokból.

Megtudtuk azt is, hogy a tisztújításon Hiller István újra visszatérne az MSZP országos választmányának élére, Harangozó Tamás pedig a párt országgyűlési frakciójának a vezetője lehet.

A Magyar Nemzet szombati számában beszámolunk arról is, hogy a márciusi kongresszuson az MSZP elnöksége a kongresszus és a választmány háttérbe szorításával ragadná magához a párt szövetségi politikájáról való döntés jogát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.