Továbbra is a migránsok befogadására akarják kötelezni hazánkat

Továbbra is a migránsok befogadására akarják kötelezni Magyarországot – közölte a Fidesz az Európai Bíróság döntésére reagálva csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 05. 14. 20:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága csütörtökön arról döntött, hogy a menedékkérőknek vagy kiutasítási határozat hatálya alatt álló harmadik országbeli állampolgároknak a röszkei tranzitzónában való elhelyezése őrizetnek minősül.

A Fidesz erre reagálva közleményében kiemelte: a tranzitzóna a magyar határellenőrzési rendszer fontos része, amely biztosítja, hogy illegális bevándorlók ne léphessenek be az országba. A csütörtöki luxemburgi ítélet megerősíti, hogy Magyarországot továbbra is kötelezni akarják a migránsok befogadására és ellenőrzés nélküli beengedésére – írták.

„Ez ellentétes a magyar emberek akaratával és a magyar alkotmánnyal” – szögezte le a nagyobbik kormánypárt, hozzátéve: a határokat meg kell védeni az illegális migrációtól és a menedékkérelmek benyújtására ellenőrzött körülmények között kell lehetőséget adni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.