Újabb álhírvideóval kampányol a baloldal

A Korózs Lajos-féle hírhedt álmentős videó után újabb hasonló álhíranyaggal próbálja lejáratni a kormányt a baloldal.

Magyar Nemzet
2020. 10. 31. 21:10
MOLNÁR Zsolt
Budapest, 2018. július 3. Molnár Zsolt, az MSZP vezérszónoka felszólal az egyes választásokkal kapcsolatos törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. július 3-án. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

A Korózs Lajos-féle hírhedt álmentős videó után újabb hasonló álhíranyaggal próbálja lejáratni a kormányt a baloldal.

Újabb álhírvideót tett közzé az MSZP. „A Magyar Szocialista Párt mint az állampárt jogutódja nem tanul a múltból, és sajnos nem is felejt! A járványügyi védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozókat álmentő szerepeltetésével megtámadó Korózs Lajos-videó után

ezúttal Molnár Zsolt vállalta magára az álhírgyáros főszerepet”

– írta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára közösségimédia-oldalán. A szocialista honatya az MSZP Facebook-oldalán megosztott videójában azt állította, hogy a révfülöpi hajóállomást és a mellette lévő közforgalmú sétányt az állam átadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítványnak, s az többé sem a révfülöpiek, sem a Balatonhoz látogatók számára nem lesz elérhető.

„Mindkét állítás egy perc alatt ellenőrizhető, nyilvánvaló hazugság,

ugyanis az általa említett és a videóban szereplő területeket semmilyen jogszabályi változás nem érintette. Ezt neki is, országgyűlési képviselőként, tudnia kellett” – fejtette ki az MCC kuratórium-elnöki tisztségét is betöltő Orbán Balázs.

Szerinte annak a helynek, amelyről Molnár beszél – és ahol a videó készült (a révfülöpi hajóállomás és a mellette lévő sétány) – nem változtak és nem is fognak változni a tulajdoni viszonyai, ebből következően a település a videóban szereplő összes területet ugyanúgy fogja tudni használni, mint eddig.

„A feltehetően megtámadni akart alapítványi ingatlanoknak – folytatta – semmi közük az általa a videóban mutatott helyekhez,

azok az eddig jórészt elzárt, jórészt rossz állapotú és jórészt használaton kívüli területek Révfülöp más részén találhatóak. Ezeket a Mathias Corvinus Collegium felújítja, megnyitja a révfülöpiek előtt, valamint a tehetséges magyar fiatalok ingyenes táboroztatására kívánja fordítani, illetve oktatási-képzési helyként kívánja hasznosítani” – hangsúlyozta az államtitkár, aki elfogadhatatlannak nevezte az újabb MSZP-s hírhamisítást. „Szégyelljék magukat, hogy immár nemcsak az egészségügyi dolgozókat, hanem a tehetséggondozó programban részt vevő több ezer magyar fiatalt is megpróbálják egy újabb álhírvideóval lejáratni!” – fogalmazott a politikus, visszautalva a Kórozs Lajos-féle ominózus videóra, amelyben

egy magát mentőápolónak kiadó csaló kijelentéseiből állítottak össze ál- és rémhíranyagot a magyar egészségügy helyzetéről.

A Mathias Corvinus Collegium elnöke közölte: azonnali jogi lépéseket tesz az álhírgyáros Magyar Szocialista Párt és Molnár Zsolt ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.