Újabb Jobbik-alapszervezetek oszlottak fel Hajdú-Bihar megyében

Tevékenységünket a továbbiakban egyesületi formában kívánják folytatni.

Forrás: haon.hu2020. 03. 09. 12:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hosszas mérlegelés után arra az elhatározásra jutottunk, hogy a mai nappal valamennyi tagunk megszünteti párttagságát a Jobbik Magyarországért Mozgalomban, és ezzel együtt feloszlatjuk alapszervezetünket és helyi szervezeteinket, így Püspökladány, Ebes, Tetétlen és Sárrétudvari településeken megszűnik képviseletünk” – olvasható abban a közleményben, melyet Rigán István, a Jobbik Hajdú-Bihar-megye 5. Vk. választókerületi elnöke, megyei alelnöke, Dúró Ferenc, a Jobbik Püspökladányi Alapszervezetének elnöke, Hajdú-Bihar-megye 5. Vk. választókerületi szervezője, Maruzsa István, a Jobbik Ebesi Szervezetének elnöke, Serdült Lajos, a Jobbik Tetétleni Szervezetének elnöke és a Jobbik Sárrétudvari Szervezete adott ki hétfőn.

Mint írják, a Jobbik tisztújító kongresszusa óta teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy az a mozgalom, amely alapításakor zászlajára tűzte a jobboldali, nemzeti, konzervatív irányvonalat, mára semmivé lett. Hozzáteszik: „az a bajtársiasság, mely jellemezte mozgalmunkat eltűnt, helyette komisszár szellem uralkodott el.”

„A legutóbbi országgyűlési választás óta érezhetővé vált a balra tolódás, bíztunk az új elnökségben, hogy ez megváltozik, azonban ez hiú ábránd maradt. Döntésünkhöz hozzájárult az is, hogy megyénkben olyan emberek kerültek pozícióba, akik emberségből, tisztességből elégtelenre vizsgáztak, a tisztségükre alkalmatlanok” – áll a haon.hu-hoz eljuttatott közleményben.

„Nem tudjuk elfogadni a Jobbik »dékásodását«, nem asszisztálunk bedarálásához, így inkább félreállunk. A továbbiakban tevékenységünket egyesületi formában kívánjuk folytatni, célunk, hogy a magyar emberek egy olyan országban éljenek, ahol nem a félelem, hanem a megelégedettség szelleme uralkodik” – írják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.