Újabb két hónapra marad rács mögött a Deák téri késelő

Nem szabadul a csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsított két bűntársa sem.

Forrás: blikk.hu2020. 06. 27. 9:54
null
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb hatvan nappal hosszabbította meg a letartóztatás időtartamát a Deák téri kettős gyilkosság miatt eljárás alá vont gyanúsítottak ügyében a Fővárosi Törvényszék tegnap – tudta meg a Magyar Nemzet. A bírósági indoklás szerint Cs. Krisztián és egyik bűntársa korábban több bűncselekményt is elkövetett, a késelőt a rendőrség körözte is, ezért a szabadlábon történő védekezésük esetén nem zárható ki, hogy újabb jogsértéseket követhetnének el vagy elrejtőznének a hatósági felelősségre vonás elől.

Cs. Krisztián édesanyja a Blikknek azt nyilatkozta, elkeseredett, hogy rács mögött marad a fia, aki szerinte jóindulatú gyerek, a drogok miatt sodródott idáig. Az anya állítja, nem tudja, milyen törvénysértés miatt körözték a rendőrök a gyermekét. Május elején a nyomozók két barátjával együtt fogták el, majd miután kihallgatták, még aznap intézetbe került. Az anya szerint ez okozott feszültséget a fiában, vagyis a gyámhatóságnak is szerepe volt abban, hogy az események ilyen tragikusra fordultak. Azért is a gyámügyet teszi felelőssé, hogy az intézet biztonsági rendszere kijátszható volt, gyermeke mindennap kiszökhetett az intézetből.

Budapest Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságának osztályvezetője, Gősi Tamás lapunknak igazolta, a fiú többször is igazolatlanul távozott az intézetből. Cs. Krisztiánnal szemben nem volt jogerős ítélet, ezért nem zárt intézeti nevelésbe, hanem nyitott befogadó otthonba került, amely bejelentésre elhagyható. Látogatók is jöhetnek ide, a szobák nem zártak, lehetőség van az udvaron tartózkodásra, sportolásra külön engedély nélkül is. Az ellátottak benntartása csak nevelési, pedagógiai módszerekkel biztosítható, nem kényszeríthetők bezártságra.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.