Varga Judit: A Soros ex machina ismét belendült

Az igazságügyi miniszter a Riporterek Határok Nélkül „függetlenobjektív” szervezet vádjaira reagált.

Forrás: Facebook2021. 07. 05. 17:40
null
Varga Judit igazságügyi miniszter rámutatott, hogy a pedofilellenes törvény összhangban van az uniós alapértékekkel Fotó: www.grazmel-photography.com Forrás: facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Irányított kérdésekkel machináló kamujelentéssel és listákkal próbálják már megint aláásni Magyarország hírnevét a baloldali véleménybuborék szervezetei

– hangsúlyozta Varga Judit a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben. A miniszter rámutatott: a „függetlenobjektív” Riporterek Határok Nélkül által hétfőn közzétett lista Magyarországot úgy próbálja feltüntetni, mint ahol különösen drasztikus módon és kíméletlenül nyomják el a sajtószabadságot.

Az a szervezet teszi ezt, amely 2017-ben 200 ezer, 2019-ben pedig 175 ezer dollárt kapott Soros György alapítványától és amely az Európai Bizottság jogállamisági jelentésének elkészítésénél több, a szervezet által megfogalmazott aggály és vád alátámasztásának egyedüli forrásaként szolgált

– magyarázta a tárcavezető. Ezzel szemben a valóság az – folytatta –, hogy az ellenünk intézett összehangolt támadások során figyelmen kívül hagyják, hogy Nyugat-Európában szinte teljesen elnyomják a konzervatív véleményeket.

A miniszter továbbá emlékeztetett: az Európa Tanács volt az első nemzetközi szervezet, amely a 2011-ben elfogadott magyar alaptörvényről szóló határozatában kijelentette, hogy az új magyar parlament a szabad és demokratikus Magyarország történetében először, demokratikus eljárás útján módosította az egypártrendszertől örökölt korábbi alkotmányt egy új és modern alaptörvénnyé, a parlamentben folytatott intenzív viták után és a magyar civil társadalom közreműködésével.

Varga Judit kiemelte, hogy a magyar médiatevékenységek szabályozási környezete a bizottsággal együttműködésben került kialakításra. Tovább elmondta, hogy Magyarország egyike azon kevés uniós tagállamnak, ahol a médiában és az ideológiai vitákban, valamint a közvéleményben is valódi pluralizmus érvényesül. Átfogó jogszabályi környezet biztosítja az újságírói és szerkesztői szabadságot.

– A Riporterek Határok Nélkül listagyártói inkább amiatt aggódjanak, hogy a Politico nem hajlandó közölni egy demokratikusan megválasztott kormány igazságügyi miniszterének a véleménycikkét. Mert ez valóban aggasztó a sajtószabadság szempontjából

– emlékeztetett Varga Judit.

Mint ismeretes: a Politico cenzúrázta a miniszter cikkét, amiben „a gyermekeket és szülőket védő törvénnyel kapcsolatos nemtelen és aljas hazugságokra adott volna tiszta és egyenes, tényeken alapuló válaszokat írásában, de úgy látszik az igazság nincs ínyére az európai sajtónak”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.