Vezetők likvidálásáról posztolt egy miskolci MSZP-s képviselő

A Fidesz–KDNP helyi frakciója az ügy kivizsgálását kéri a megyeszékhely vezetésétől és bocsánatkérést vár.

2021. 02. 19. 16:42
null
Veres Pál polgármesternek egyre kevesebb oka van a mosolygásra Forrás: Hirado.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbenve értesült a sajtóból Bartha György baloldali önkormányzati képviselő nyilvános Facebook-bejegyzéséről a Fidesz–KDNP miskolci frakciója – erről a kormánypárti képviselőcsoport lapunknak megküldött közleményben adott hírt. Előzőleg, a Boon.hu írta meg, hogy Bartha György, a miskolci Velünk a Város frakció MSZP-s önkormányzati képviselője a következő posztot tette közzé a Facebookon:

„Az aztékok és az inkák járvány idején feláldozták isteneiknek a vezérüket. Most nem célozgatni akarok, csak egyszerűen szép szokás volt.”

Kommentben megjegyezték, hogy nem korrekt Veres Pál polgármester urat így támadni, erre a balliberális képviselő ezt a választ adta: „Nem polgármester úrra gondoltam.” Kimondottan névvel nem szerepel, de sejthető, hogy kire gondolt az MSZP-s képviselő.

Veres Pál miskolci polgármestert kellemetlen helyzetbe hozta balliberális képviselőtársa
Fotó: Híradó.hu

A Fidesz–KDNP frakció kiemelte: véleményük szerint semmilyen agresszív cselekedetnek, erre való utalásnak és az emberi méltóságot kirívóan sértő kijelentéseknek, politikától függetlenül nincs helye a közéletben. – Frakciónk ebben a helyzetben vélelmezi a képviselői méltatlanságot, és ezzel kapcsolatban arra kéri a miskolci városvezetést és Veres Pál polgármester urat, hogy vizsgálja ki az országos közfelháborodást keltő ügyet. Miskolc képviselőjét nyilvános bocsánatkérésre szólítjuk fel!

Amennyiben ez nem történik meg, akkor le kell mondania közgyűlési mandátumáról, és távoznia kell a miskolci közéletből! – hangsúlyozták.

Ifj. Lomnici Zoltánt, a Századvég Alapítvány jogi szakértője a Boon.hu internetes portálnak úgy fogalmazott, hogy felbujtás a tettesi alapcselekmény emberölés hiánya miatt nem jöhet szóba, azonban az előkészületi magatartások közül a felhívás releváns lehet. – Felhívásnak tekinthető, ha valaki mást eredménytelenül bír rá bűncselekmény, jelen esetben emberölés elkövetésére. A Büntető törvénykönyv úgy rendelkezik, hogy aki emberölésre irányuló előkészületet követ el, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – mutatott rá Ifj. Lomnici Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.