A vezetőt sem tudná kifizetni néhány NGO külföldi segítség nélkül

Néhány civilnek mondott szervezet több pénzből gazdálkodik, mint egyes parlamenti pártok.

Forrás: Karc FM2020. 10. 19. 13:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint ha a magyar kormány által elérni kívánt átláthatóság néhány NGO esetében csak egy egyszerű adminisztrációs követelmény lett volna, akkor ezek a szervezetek „énekszóval tettek volna eleget ennek.” Az viszont, hogy a kabinet transzparens működést elősegítő jogszabálytervezetét éppen a tőke szabad áramlásának elvére hivatkozva támadták meg, azt igazolja, hogy van néhány okuk rejtegetni, hogy honnan és mennyi támogatást kapnak. Szerinte ma néhány civilnek mondott szervezet több pénzből gazdálkodik Magyarországon, mint egyes parlamenti pártok. Ezzel párhuzamosan folyamatosan erősödik az érdekérvényesítő képességük, akár a választott vezetők ellenében is.

Példaként említette, hogy a tengerentúlon jogszabály tiltja, hogy elnöki felhatalmazás nélkül bárki az Egyesült Államok nevében tárgyaljon külföldön. Soros György ennek ellenére mégis a külügyminisztériummal együttműködve érvényesítette akaratát az Obama-adminisztráció idején a világ több pontján. A Századvég jogi szakértője szerint ezért lenne szükség arra, ha az unió vezetői komolyan vennék, hogy „stratégiai autonómiára” van szükség, vagyis ki kell építeni a külső befolyásolási kísérletektől védő tűzfalat minden irányba.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

„Migrációs politikánk miatt is ér bennünket a támadás”

– „A civil társadalomra továbbra is nyomás nehezedik, különösen, ha kritikus álláspontot képvisel a kormánnyal szemben” – olvasható az Európai Bizottság jogállamisági jelentésé­ben. Mivel sikerült kiérdemelni ezt az értékelést?

– Azok a civil szervezetek érték ezt el, amelyek forrásként szerepelnek az Európai Bizottság jogállamisági jelentésé­ben. Az Amnesty International, a Helsinki Bizottság, a Transparency International vagy a Nyílt Társadalom Alapítvány azok, amelyek nincsenek megelégedve. Věra Jourová szinte kizárólagosan a magyar kormánnyal szemben álló civil szervezetek tájékoztatása alapján készítette el a jelentését. A jelentésben hivatkozottak közül 12-ből 11 kapott forrást a Soros György pénzelte bevándorláspárti alapítványoktól. Kérdezem én, milyen valós ismeretei lehetnek egy ilyen szervezetnek arról, milyen hazánkban a médiaszabadság helyzete vagy arról, hogy működnek az igazságszolgáltatási szervek, egyáltalán a magyar jogállam? A magyar kormány anyagait nem vették figyelembe, pedig azok olyan adatokra támaszkodtak, amelyek a jogállamiság helyzetét valósan mutatják. A Soros pénzelte szervezetek, amelyek totálisan szemben állnak a kormánnyal, nyilván igen szubjektív véleményt adnak. A kormány is természetesen a saját álláspontját mutatja be, de mi nem tehetjük meg, hogy valótlan információt adjunk le. A valós helyzetet tártuk fel, mellékelve a cáfolatokat tételesen alátámasztó jogszabályokat. Nem véletlen, hogy Věra Jourová közösen pózol Soros Györggyel. Ki lehet találni, ki áll a jelentés hátterében. Süketnek kell lenni, hogy valaki ne hallja meg azokat az uniós nyilatkozatokat, amelyek arról szólnak, hogy Magyarországtól elveszik a támogatásokat, ha nem változtat például a migrációs álláspontján. A támadás tehát a migrációs politikánk miatt is ér minket, és azért is, mert a nekünk járó EU-s fejlesztési forrásokat ködös és a mai napig nem pontosan definiált jogállami érvekre hivatkozva el akarják tőlünk venni. Ez egy zsarolási próbálkozás a bevándorláspártiak részéről.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.