Vonzóbbá vált a fiatalok számára a közszolgálati egyetem

Térítésmentes kollégiumi elhelyezést biztosíthatnak az alapképzésben.

Forrás: vg.hu2020. 08. 14. 12:54
null
Budapest, 2020. mjus 9. A Nemzeti Kzszolglati Egyetem Ludovika Campus plete az Orczy kert fell. MTVA/Bizomnyosi: Rka Lszl *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot szerzje/jogutdja kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt. Fotó: Róka László Forrás: MTVA/Bizományosi: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy új kormányrendelet szerint térítésmentes kollégiumi elhelyezést biztosíthat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) az alapképzésben, a mesterképzésben és az osztatlan mesterképzésben részt vevő közszolgálati ösztöndíjas, önköltséges, rendészeti ösztöndíjas hallgatónak az első tanévében, két egymást követő félévben – írja a Világgazdaság.

A jogszabály kiköti, hogy az egyetem csak a saját bevétele terhére kínálhatja az ingyenességet.

Egyre vonzóbb a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanulni

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A változás nagy segítség azoknak a hallgatóknak, akiknek (akik szüleinek) nehézséget okoz a szállás költségeinek előteremtése, ugyanakkor még nem tudható, hogy az egyetem lehetőségei, illetve ilyen irányú szándékai hány főnek jelenthetnek majd segítséget. Honlapja szerint az NKE jelenleg három helyen ad szállást: az Orczy úti, a Diószeghy utcai és a Beszédes József Kollégiumban.

A helyekre pályázni kell, a kérelmek elbírálásába (sok más mellett) a felvételi eredmény 60 százalékban, a szociális helyzettel kapcsolatos pontszám 40 százalékban számít bele az elsőévesek és az első éves doktoranduszok esetében is.

A magyar állam szolgálata örök érvényű hivatás

– A magyar társadalom érdekében, védelmében szolgálni felelősségteljes, nemes hivatás és komoly áldozatkészséget igénylő vállalás, amiért cserébe stabil és tervezhető életpálya várja a fiatalokat – mondta Koltay András. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt hitvallásukról, a legnépszerűbb szakokról és az újonnan induló képzésekről, de azt is elmondta, hogy a Ludovika mitől több, mint egy egyetem.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.