Baleset történt a Mátyás-hegyi barlangban

Barlangászás közben egy 22 éves nő járt szerencsétlenül

MTI
2017. 09. 29. 20:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baleset történt a Mátyás-hegyi barlangban, egy fiatal nő sérült meg péntek este – tájékoztatta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-t.

A baleset a barlang Opera terem alatti részén történt, mintegy 500 méterre a bejárattól. A 22 éves nővel jelenleg lent van két orvos és egy mentőápoló, ellátják a helyszínen, majd azután hozzák fel. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat jelenleg húsz emberrel van a helyszínen.

Kovács Márton, a barlangi mentőszolgálat tagja az MTI-nek elmondta: a 22 éves nő egyik első túráján vett részt, egy tapasztalt túrázókból álló csoporttal érkezett.

A közleményben felidézték: a Mátyás-hegyi barlang a Pál-völgyi barlangrendszer része, amely az ország leghosszabb barlangrendszere.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.