Bíróságra vitték, de megszökött egy rab Győrben

Zvezdovics Krisztián a hatósági kíséret ellenére menekült el, a büntetés-végrehajtás belső vizsgálatot indított az ügyben.

MN
2017. 09. 12. 8:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd délelőtt megszökött a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja a Győri Járásbíróságra előállítása közben – tájékoztatta az MTI-t a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

A többszörösen elítélt férfit tanúként hallgatták egy bűnügyben, ezután pedig egy őr kíséretében, megbilincselve, vezetőszáron tartva várt az udvaron a rabszállító autóra.

A rab azonban egy hirtelen mozdulattal mindkét  kezét kirántotta a bilincsek pántjai közül, majd átugrott az éppen záródó udvari sorompó alatt, és elmenekült.

A közlemény szerint az intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 33 éves férfi felkutatását. A BVOP belső vizsgálatot indított az ügyben, a rendőrség pedig azonnal körözést indított a férfi ellen, nyilvánosságra hozva  fényképét és nevét is: Zvezdovics Krisztiánt fogolyszökés bűntette miatt keresik. 

A Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy aki tud a képen látható férfi hollétéről, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi út 54.). A bejelentő névtelensége megőrzése mellett hívhatja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

Az erős testalkatú, erőszakos bűncselemények miatt elítélt gyanúsított megállításával nem érdemes próbálkozni, a szemtanúk jobban teszik, ha ehhez a rendőrök segítségét kérik.

Az elmúlt öt évben Magyarországon 12 fogvatartott szökött meg. Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjában külső helyszínen dolgozott, amikor engedély nélkül távozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.