Borsodnádasdi gyilkosság: hazugságvizsgálaton akadt fenn a gyanúsított

Ezt követően már máshogy írta le a történteket.

MN
2017. 09. 13. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazugságvizsgáló eredménye után tört meg a borsodnádasdi K. Csenge megölésével gyanúsított B. Roland, és bevallotta, hogy ő dobta be a lány lemeztelenített testét egy vízgyűjtő aknába – írja a Zsaru Magazin.

A lap cikke szerint a rendőrök megtudták, hogy a lánynak – aki nem érkezett meg a tóparti szalonnasütésre – randevúja volt aznap a fiúval. A nyomozók beszéltek vele, aki akkor még azt mondta, valóban találkoztak, és a friss kapcsolat szenvedélye magával ragadta őket. Hozzátette, hogy a magukkal vitt sörből és borból iszogattak, majd hazaindultak. Szavai szerint a lány a templomhoz érve megcsókolta őt, amin ő felháborodott, mivel nem akarta, hogy egyelőre bárki tudomást szerezzen a kapcsolatukról. Ám a vitát állítása szerint hamar lezárták, kibékültek és elbúcsúztak egymástól.

A rendőrök kutatást szerveztek, és a templom mögötti ösvényen megtalálták a lány cipőjét, ezért keresőláncban folytatták a terület átfésülését. Egyiküknek megakadt a szeme a vízgyűjtő aknán, mivel a fedele nem volt lakattal zárva. Visszalépett, felemelte, és meglátta benne a lemeztelenített áldozatot. Mivel már a helyszínen megállapították, hogy a lány még élt, amikor az aknába dobták, emberölés bűntette miatt rendeltek el nyomozást.

Az addigi adataik szerint a fiú látta utoljára életben az áldozatot, így ismét kihallgatták. A cikk szerint gyanús volt a viselkedése, és az általa elmondottakból nem állt össze a kép, ezért megkérdezték, hajlandó-e poligráfos vizsgálatra. A fiatal beleegyezett, az eredmény pedig azt mutatta, hogy B. Rolandnak köze van a lány halálához.

A fiú ezt követően már máshogy írta le a történteket: azt mondta, mialatt együtt ittak az erdőben, Csenge kétszer is elment valahova. Állítása szerint amikor a lány második alkalommal hagyta ott, utánaindult, és eszméletlenül, vérző orral, félig meztelenül találta meg az ösvényen. Azt mondta, nem érezte sem a szívverését, sem a pulzusát. Szavai szerint pánikba esett, mivel néhány éve Egerben eljárás indult ellene, mert két ismerősét újra kellett éleszteni, miután a tőle kapott kábítószeres cigarettától leállt a szívük. Hozzátette, nem akarta, hogy ez újra megismétlődjön, bár azt tagadta, hogy drogot adott a lánynak. Azonban beismerte, hogy ő három herbálos cigarettát is elszívott az este folyamán.

Azt mondta, háromnegyed órán keresztül ült a lány mellett, és végül úgy döntött, eltünteti a holttestet. Emlékezett rá, hogy a közelben van egy vízgyűjtő akna, a karjában odavitte a meztelenre vetkőztetett lányt, beledobta, majd hazament. Hogy elterelje magáról a gyanút, másnap délelőtt még írt a lány telefonjára egy üzenetet.

Elmondása szerint az áldozat ruháit is ezért vette magához. Állítása szerint hazavitte azokat, ám a házkutatáskor nem kerültek elő. A helyszíni kihallgatáson, szeptember 4-én este azonban azt megmutatta a rendőröknek, hogy mit tett az áldozattal.

A Miskolci Törvényszék múlt héten rendelte el a 20 éves borsodnádasdi férfi előzetes letartóztatását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.