Idős anyjára gyújtotta a házat, keresik a debreceni férfit

A támadó szekrénybe zárta édesanyját, majd tüzet rakott az előszobában.

MN
2017. 09. 13. 13:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberölési kísérlet gyanújával körözi Elek Lajost a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, megtalálásához pedig a lakosság segítségét is kérik.

A rendőrség eddigi adatai szerint a 30 éves debreceni férfi szerda reggel hét óra körül egy szekrénybe zárta idős anyját egy Petőfi téri 22 emeletes panelházban. Ezután a lakásuk folyosóján ruhákat gyújtott fel, és elment otthonról.

Az ajtó alól kiáramló füstöt két szomszéd vette észre: betörtek a lakásba, kimentették a halálra ítélt asszonyt, majd értesítették a katasztrófavédelem, és a rendőrség munkatársait.

Mivel a gyújtogatót eddig nem sikerült előkeríteni, a rendőrség országos körözést adott ki ellene: kérik, hogy aki a fotó alapján felismeri Elek Lajost, tud hollétéről, az lehetőség szerint jelentkezzen személyesen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán (Debrecen, Kossuth utca 20. szám), a nap huszonnégy órájában elérhető 06-52-457-040-es telefonszámon, a Telefontanú 06-80-555-111-es ingyenesen hívható, zöld számán vagy a 112-es központi segélyhívó számon. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.