Saját házibulija után tűnt el Dávid, holtan találtak rá Németországban

Eltűnése és holttestének felbukkanása között mindössze egy nap telt el, pedig jogosítványa sem volt.

Koncz Tamás
2017. 09. 11. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rejtélyes körülmények között vesztette életét az eltűntként keresett L. Dávid. A 23 éves ajkai fiatal augusztus 26-án tűnt el otthonából, a családja és az ajkai kapitányság is kereste. Végül Németországban találtak rá a holttestére, a halálhírt Kulcsár Jó­zsef, a Kulcsár Kutató-Mentő Kutyás Szolgálat Alapítvány elnöke erősítette meg a Borsnak és lapunknak.

Mint a Magyar Nemzetnek elmondta, személyesen nem tudott részt venni a keresésben – ehhez nem kapott elég információt a hatóságoktól –, de alapítványi kapcsolatai révén maga is próbált segíteni Dávid felkutatásában.

Egy, az ügyre rálátó, névtelenséget kérő forrásunk azonban több zavarba ejtő részletről is beszámolt: úgy tudjuk, hogy a fiatal férfi eltűnése és halála időpontja között alig egy nap telhetett el.

Információink szerint Dávid augusztus 25-én, pénteken házibulit szervezett ajkai otthonukban – a szülők aznap még nyaraltak, így felszabadult a lakás. A parti elhúzódott, Dávid több barátja szombat reggel is ott időzött, őket azonban a férfi később hazaküldte. Rendet akart tenni, délutánra már várta hazatérő szüleit.

Családja azonban már nem találta otthon, és úgy tudjuk, a telefonhívásokra sem válaszolt. Augusztus 27-én München közelében, vasúti sínek mellett találták meg a holttestét a helyi hatóságok, halálát információink szerint vonatgázolás is okozhatta.

Rejtély, hogy a családját hazaváró, autóval és jogosítvánnyal sem rendelkező férfi váratlanul miért utazott Ajkáról Németországba, és tett meg 500 kilométert – már ha valóban saját akaratából ment Münchenbe.

Érdeklődtünk a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságnál is, szerettük volna megtudni, hogy értesüléseink helytállók-e, és valóban az informátorunk által említett napon és helyen, a leírt körülmények között találtak rá az áldozatra.

Mint a válaszból kiderült, a magyar hatóságok nem folytatnak jelenleg eljárást az ügyben, a vizsgálatot a német, illetve a bajor rendőrség végzi majd el. Kérdéseinket elküldtük a német félnek is, ha érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.